avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Diploma de absolvire a facultatii, primita dupa 5 ani, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Diploma de absolvire a facultatii, primita dupa 5 ani, poate modifica punctajul de calcul al pensiei?

Buna ziua,
Dupa terminarea facultatii, iulie 2009, sotia a fost incadrata la locul de munca (Ministerul Telecomunicatiilor - Directia economica) pe postul cu studii superioare, pe baza unei adeverinte elaborate de facultate! Anul aceste a primit si diploma cu anexa .... de la facultate!
Intrebare: Absolvirea facultatii, in aceste conditii, ii modifica punctajul pentru calculul pensiei! Daca DA, ce ar trebui sa fac?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs!
Cu stima,
Eugen-Sterian BERCEA
0731 041 275

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 4 Mai 2017
Buna ziua,
Doamna (daca a absolvit facultatea la zi) sa mearga la facultate cu diploma in original si copie si cu actul de identitate. Va obtine o adeverinta speciala pe care, la momentul potrivit, o va depune la casa de pensii.
Daca a absolvit facultatea la zi perioada de studii este considerata vechime in munca.
1. Perioada in care a urmat cursurile de zi ale facultatii este asimilata stagiului de cotizare la pensie si se are in vedere la pensia pentru limita de varsta.

2. Ce am spus mai sus este valabil numai daca in perioada cat a frecventat cursurile de zi nu a avut venituri din salarii care inseamna stagiu de cotizare la pensie.
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

....
Daca a absolvit facultatea la zi perioada de studii este considerata vechime in munca.

Este gresit ... perioada cat a urmat cursurile unei facultati la zi nu este considerata vechime in munca , ci este perioada similata stagiului la pensie.
Sotia a terminat facultatea la frecventa redusa! A lucrat la un Minister!
Nu intra in calculul pensiei.
Nu este stagiu asimilat.
Nu poate influienta punctajul mediu anual.

Alte discuții în legătură

Calcul vechime pensionar rodicacojocaru rodicacojocaru Am absolvit in 2004 cu diploma o facultate la zi - 5ani - paralel am avut si servici. Ma intereseaza daca anii de facultate se calculeaza la vechime si ce ... (vezi toată discuția)
Am terminat o facultate dupa ce am iesit la pensie... iconita iconita Am terminat facultatea dupa ce am iesit la pensie la limita de virsta. Cei 4 ani de facultate facuti la zi si avind licenta luata, se adauga la vechime? ... (vezi toată discuția)
Anumite perioade, luate in calcul la pensii? mireteo mireteo Perioada de crestere copil, crestere copil cu handicap si perioada in care s-au efectuat studii superioare se iau in calcul la pensii (ca si ... (vezi toată discuția)