avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua facultatea absolvita la zi se ia in calcul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua facultatea absolvita la zi se ia in calcul la vechime ...

buna ziua
facultatea absolvita la zi se ia in calcul la vechime ,daca este efectuata in timpul in care am si lucrat
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 3 Februarie 2025
Facultatea absolvita la zi nu se ia in calcul la vechimea in munca, ci doar ca stagiu asimilat la pensie.
Perioada in care ati urmat cursurile de zi ale facultatii , avand si venituri din munca NU se ia in calcul nici ca perioada asimilata , ci doar stagiul contributiv pentru anii lucrati .
Legea 360/2023
art. 14
(1) În sistemul public de pensii sunt considerate perioade asimilate acele perioade în care asiguratul:
a) a urmat cursurile de zi sau, după caz, cu frecvență ale învățământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective ori a unui ciclu de studii universitare, de formare inițială, cu condiția absolvirii acestora/acestuia cu diplomă, diplomă de licență, diplomă de master sau diploma de doctor, după caz;
....
(3) Perioadele prevăzute la alin. (1) se valorifică numai în situația în care aceste perioade nu se suprapun cu stagii de cotizare realizate în condițiile prezentei legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diploma de absolvire a facultatii, primita dupa 5 ani, poate modifica punctajul de calcul al pensiei? Eugen-Sterian Bercea Eugen-Sterian Bercea Buna ziua, Dupa terminarea facultatii, iulie 2009, sotia a fost incadrata la locul de munca (Ministerul Telecomunicatiilor - Directia economica) pe postul cu ... (vezi toată discuția)
Studiile universitare si postuniversitare se considera vechime in munca la calculul somajului? panaxor panaxor Cine stie, va rog sa-mi spuna daca studiile universitare si postuniversitare se considera vechime in munca la calculul somajului? Pentru ca stiu ca proaspetii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! Între anii 1993-1996 am absolvit colegiul universitar ... IoanaFlorin IoanaFlorin Bună ziua! Între anii 1993-1996 am absolvit Colegiul Universitar Tehnic, profil Electronică, cu diploma de licență. În această perioadă nu am lucrat. ... (vezi toată discuția)