avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Castigare custodie definitiva copil nascut in afara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Castigare custodie definitiva copil nascut in afara casatoriei

Buna ziua,
Intrebarea mea este daca se poate castiga custodia definitiva a unui copil de 7 ani, care locuieste cu mama ei si cu ceilalti 5 frati intr-o garsoniera micuta, mama ii intretine doar cu ajutoarele sociale pe care le primeste de la primarie, si nu a avut serviciu niciodata.Fetita este rezultatul unei relatii pasagere avute de sotul meu cu mama ei timp de doua luni.
Mentionez ca noi, eu si sotul meu avem o situatie financiara mai buna, decat respectiva.Sotul meu a incercat sa o convinga sa lase fata sa ne viziteze, sa ne implicam in cresterea ei, dar respectiva nu vrea in nici un fel, ci doar sa fie vizitata de sotul meu doar la domiciliul ei.Deci pe cale amiabila, nici nu se pune problema sa se poata rezolva situatia.Atunci, incercam pe cale legala sa rezolvam.Va rog un raspuns.Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2016
Mihaela_ruja, utilizator
Buna ziua,
Puteti incerca sa o adoptati.
Discutati cu mama naturala.
Mama naturala nu vrea in niciun fel sa o lase macar la noi, dar mai ales sa o adoptam.Mentionez ca noi ne-am dorii acest lucru, deasta incercam sa vedem daca avem sansa obtinerii unei custodii definitive, sau macar comune.
Dacă această situație se va menține, încercați prin mediere, unde se poate întocmi un plan parental. Altfel, este necesară o acțiune în instanță, prin care să se stabilească un program de relații personale cu minora și autoritate părintească comună.
Sotul dumneavoastra, tatal natural al minorei, poate sa solicite, daca a recunoscut copilul si este mentionat in rubrica tata, drepturi parentale adica sa aiba in comun cu mama autoritatea parinteasca si sa aiba legaturi cu minora.
Daca nu se inteleg EI civilizat DOAR EL poate sa se adreseze instantei in acest sens.
Legal, dumneavoastra, ca sotie a lui, sunteti tert fata de minora.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
M-ar interesa si cam cat ar costa onorariul unui avocat in aceasta situatie.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Decaderea mamei din drepturi sau exercitarea unica a autoritatii parintesti iustina2012 iustina2012 Buna seara! vin cu o problema delicata. am o fetita dintr-o relatie extraconjugala. de comun acord cu mama, care nu doreste sa se stie in familia ei de ... (vezi toată discuția)
Reinnoire pasaport copil minor fara acordul celuilalt parinte eagle_free eagle_free buna ziua, As dori si eu o lamurire. Un cuplu de cetateni romani este divortat in spania, iar copilului minor de 9 ani ii expira pasaportul peste cateva ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Adda1989 Adda1989 Buna ziua. As avea nevoie de cateva informatii va rog frumos. Situatia sta cam asa. La varsta de 16 ani am avut o relatie cu un baiat, am ramas gravida si acum ... (vezi toată discuția)