Buna ziua,
Am calitatea de petent intr-o cauza penala, finalizata cu "clasare" de catre Parchetul d.p.l.Jud sect....
Am depus Plangere in temeiul art 340 Cpp, admisa cu succes in temeiul art. 341 alin.6 lit. b Cpp. Judecatorul trimite cauza la proc. pentru a completa urmarirea penala.
Doresc sa stiu de la Dvs. cei avizati, ce urmeaza. Mai exact termenele si procedura transmiterii actelor de la Judecator pana la Organul de cercetare pen.
Ma intereseaza in mod deosebit "Incheierea finala" cu motivele si argumentele Instantei. Mai exact de unde o pot lua..
Precizez ca aceasta s-a redactat in 11.07.2016.
Ati avut dreptate.
Organul a propus solutia de clasare. prescriptia faptei - pt. fals material in inscr. oficiale.#-o
insa, desi am aratat ca aceste inscrisuri se folosesc in continuare de partea adversa in dosare civile, nu a tinut cont de cele aratate.
Mai mult, am aratat ca se foloseste de falsuri desi stie ca sunt false prin Declaratia de Martor, in fata org. de cercetare pen. (08.2015)
...
Ce ramane de facut?!
Am conceput deja o plangere penala impotriva organelor, pe care doresc sa o depun la PICCJ, pentru abuz in serv. favorizarea fapt. si nepunerea in executare a unei Hot. Judecatoresti.
Credeti ca va tine ?? ... nu prea mai am incredere in aparatul judiciar...
Credeti ca-i mai bine sa ma adresez Instantei (Art. 488 ind.1 Cpp)?
Nu mai stiu, ati avut avocat? Chiar daca s-a dispus clasarea exista posibilitatea desfiintarii inscrisurilor falsificate, in temeiul art.315 - Clasarea (2) Ordonanţa de clasare cuprinde menţiunile prevăzute la art. 286 alin. (2), precum şi dispoziţii privind:
d) sesizarea judecătorului de cameră preliminară cu propunerea de desfiinţare totală sau parţială a unui înscris;
si Capitolul IX - Procedura de confiscare sau desfiinţare a unui înscris în cazul clasării Art.549^1 - Procedura de confiscare sau de desfiinţare a unui înscris în cazul clasării, si urmatoarele articole din cod.
Clasarea pentru prescriptia raspunderii penale este legal dispusa in temeiul art.16, alin.(1), lit.f) C.pr.pen. Articolul 16 - Cazurile care împiedică punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale
(1) Acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare, iar când a fost pusă în mişcare nu mai poate fi exercitată dacă:
f) a intervenit amnistia sau prescripţia, decesul suspectului ori al inculpatului persoană fizică sau s-a dispus radierea suspectului ori inculpatului persoană juridică;
Plangerea impotriva organelor judiciare o vad fara sanse de solutionare in favoarea dvs., insa daca insistati puteti incerca. Indicat ar fi sa aveti un avocat care sa analizeze in concret daca este sau nu cazul sa depuneti plangerea, ca sa va mai pierdeti vremea in zadar.
Nu am inca ordonanta procurorului, dar dupa multe adrese si insistente catre politie, mi s-a comunicat prin adresa, propunerea org. de cerc.pen. art.16, alin.(1), lit.f) C.pr.pen. - a intervenit prescriptia raspunderii penale.
Ce nu inteleg, este de ce acesta nu a respectat Disp. Instantei. Socotesc ca aceasta stie ce-i prescriptia; nu a facut nimic in ceeace priveste dosarul, desi am aratat ca falsurile se folosesc in continuare (2016), depuse chiar de curand in alt dosar civil.
Cum vede organul "prescriptia" la fals, daca uzul de fals este corelativ, asimilat falsului?!
Aici vad reaua-credinta. De aceea doresc sa fac plangerea la PICCJ.
Vreau sa inteleg mentalitatea organului. Cum asa pac-pac in 10 zile, face ce n-a facut predecesorul din 2014??
La momentul plangerii penale(2014), am introdus pe rolul jud. o cerere in acelasi sens. Noima a fost, printre altele, sa se foloseasca in continuare de falsuri si sa nu intervina prescriptia penala. Bineinteles ca le-a "conf. cu orig.", si le-am aratat organului.
Eh, aci nu regasesc ori nu pricep eu "rescriptia" organului la uz de fals..
Pai, in viziunea sa, organul de cercetare penala a respectat dispozitia instantei, insa asa cum v-am anticipat inca din luna august, exista si posibilitatea unei noi solutii de clasare, caz in care dvs. puteti sa contestati solutia ca si prima oara. Acum, noi nu stim, de aici de pe forum, ce anume contine dosarul, pe ce va intemeiati dvs., care sunt faptele si imprejurarile in care s-au savarsit, pe ce se intemeiaza organul de cercetare penala si alte aspecte importante pentru aceasta discutie.
In plus, nu stim ce forma de fals s-a savarsit, intelectual, in acte sub semnatura privata, fals in declaratii sau fals material in inscrisuri oficiale, etc, caci spre exemplu, in principiu, Infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata absoarbe uzul de fals, dar uneori poate fi retinut uzul de fals, fie in concurs cu falsul propriuzis, fie ca infractiune autonoma, deci chestiunea este foarte discutabila si nu ne putem da cu parerea asa de la distanta.
De aceea v-am intrebat daca ati avut avocat sau daca ati actionat doar dupa capul dvs.
Fals material in inscrisuri oficiale, fals in declaratii, fals intelectual (este expert tehnic judiciar - func. public).
Iar, prin Dispozitia sa, instanta i-a spus exact ce trebuie sa faca organului. Pe puncte.
Exact ce am solicitat prin plangerea imp. sol. de clasare. Totodata, a dispus anularea Ordonantelor procurorilor.
In cadrul audierii nu am avut avocat, intrucat am fost sunat de organ si invitat la sectia de pol., pentru a indica inscrisurile defaimate si obiective in vederea exp. tehnice grafice. Ceeace nu s-a intamplat.
Nu am considerat ca este nevoie de av., deoarece am in domeniu de activitate si expertize.
Daca consideram ca este nevoie de av., puneam Stop si il chemam de urgenta.