avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Ce taxe platesc pe luna la stat pentru angajati?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Ce taxe platesc pe luna la stat pentru angajati?

Daca deschid o firma in romania si are punct de lucru in belgia . ce taxe platesc pe luna la stat pentru angajati ? care e mai rentabil pfa sau firma ? Ce taxe platesc la stat daca devin PFA in domeniul constructii. multumesc o zii buna va doresc .
Cel mai recent răspuns: Bratescu Madalina Elena , Contabil 23:25, 18 August 2016
Se platesc aceleasi taxe pentru angajati , indiferent daca sunteti PFA, SRL, I.I. sau I.F.
rentabil ar fi daca va incadrati la microintreprindere
@soficu cristina, nu derutati utilizatorii: raspunsul corect e cel anterior.
D.p.d.v. al taxelor aferente salariilor, avem:
Contributii salariat somaj 0,5%; sanatate 5,5%, cass 10,5%, impozit 16%
Contributii societate: somaj 0,5%, sanatate 5,2%, cas 15,8%, cci 0,85%, fd accidente de munca valoarea cuprinsa intre 0,15%-0.85% diferentiata in functie de clasa de risc, conform legii, fond garantare creante salariale 0,25%.

In situatia in care veti avea cel putin 50 de angajati veti fi obigat sa angajati persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati, altfel platiti lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand 50% din salariul de baza minim brut pe tara inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu ati angajat persoane cu handicap sau sa achizitionati produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate in unitatile protejate autorizate, pe baza de parteneriat

Taxele salariale enuntate mai sus se platesc pana pe 25 ale lunii urmatoare sau trimestrial, in functie de vectorul fiscal.
In situatia in care aveti un SRL-D, sunteti scutit de la plata CAS suportata de angajator (15,8%) pentru 4 angajati in limita salariului mediu brut pe economie.
Ultima modificare: Joi, 18 August 2016
Bratescu Madalina Elena, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizatie angajator Bogdan2009 Bogdan2009 Buna ziua, Ma intereseaza si pe mine pentru un salariu BRUT de 850 RON cat este salariul net si cat plateste ANGAJATORUL la stat. Mentionez ca nu exista copii ... (vezi toată discuția)
Retineri din drepturile salariale vs99teo vs99teo Buna ziua, Revin asupra subiectului cu exempulul de calcul al drepturilor salariale asa cum le face angajatorul: Salariu brut: 128,00 lei Comision brut, ... (vezi toată discuția)
Taxe angajat si taxe angajator gabone77 gabone77 BUNA AS VREA SA STIU CARE SUNT TAXELE DE PLATIT DE ANGAJATOR LA STAT PENTRU UN SALAR DE 1000 RON LORD. MULTUMESC (vezi toată discuția)