avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie crestere copil venituri PFA-noua ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie crestere copil venituri PFA-noua lege iulie 2016

Buna ziua,

Am avut un PFA cu activ caen 7022 in urma caruia beneficiez de indemnizatie crestere copil. Primele 2 luni, mai si iunie, au fost plafonate la 3,400 RON pe veche lege. Astazi mi-a fost virata in cont indemnizatia pe noua lege, aferenta lunii iulie 2016. As vrea sa ma ajutati sa inteleg calculul acesteia, mi se pare ca nu este calculata corect.

Cf declaratiei 200 depusa la ANAF pe anul 2015, veniturile mele au fost urmatoarele:
-venit brut- 237.856 RON
-cheltuieli deductibilie 61.580 RON din care contributii sociale obligatorii 4,401
-venit net anual 176,276 RON.

Pentru acest venit net anual am platit un impozit de 16%.

Indemnizatia virata acum este de 10,302 RON/luna. Puteti sa ma ajutati cu un calcul cat ar fi trebuit sa fie indemnizatia, pe baza declaratiei 200?

Dupa paerea mea, ar fi trebuit sa primesc lunar asa:

176,276/12luni * 0.85%= 12,486 RON. Din cate stiu nu se plateste impozit la indemnizatie...

Ma puteti lamuri, va rog?

Multumesc,
Nicoleta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:27, 12 August 2016
art.3 din OUG 111/2010
(2) Veniturile care se iau în considerare pentru stabilirea nivelului indemnizaţiei pentru creşterea copilului reprezintă, după caz:
...
e) suma rezultată după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activităţi independente determinat în condiţiile legii;
....

Astfel, calculcul ar fi : (176276 - 16% x 176276) : 12 x 85%

Vedeti si acest link
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil corinadaniela corinadaniela In perioada 08.2009-07.2010 am obtinut urmatoarele venituri: - 15932 ron - venit contract de munca - 17973 ron - venituri incasate din contract drepturi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc si alte venituri deab deab Poate o persoana care lucreaza timp de 12 luni part-time 2 ore/zi si un salariu de 200 ron sa beneficieze de concediu crestere copil? Stiu ca nu este un ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)