avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuire

Buna ziua.Locuiesc separat de sot, impreuna cu cei 4 copii cu chirie, dar datorita posibilitatilor financiare insuficiente nu am putut finaliza divortul. Sunt hartuita zilnic de sot atat eu cat si copii. Primim mesaje cu continut obscen iar eu primesc si amenintari.Cum as putea sa il determin sa inceteze? Mentionez ca a primit deja 2 amenzi contraventionale din acest motiv.
Cel mai recent răspuns: SaraLucia , utilizator 11:06, 21 August 2016
Puteți depune plângere penala.
dacă se oprește rezolvați apoi amiabil.
Puteți cere în instanță emiterea unui ordin de restrictie și dacă îl incalca, răspunde penal.
Mai aveți varianta sa îl ignorați, blocati-i nr de tel.
Pt divort nu aveți nevoie decât de 100 de lei, atat e taxa si cereți și pensie de întreținere odată cu di ca bănuiesc ca acum nu va da un sfanţ.
Ultima modificare: Luni, 15 August 2016
gi-jane2, moderator
Plangerea penala se depune la politie? In ce mod aceasta il poate impiedica sa nu se mai apropie de mine sau de copii pe strada la serviciu sau la scoala?Mentionez ca e foarte violent verbal dar si fizic.
Plangere penala pt violente, amentintari etc o depuneti la politie ( daca exista episod violent in ultimele 3 luni), ordinul de restrictie il cereti la judecatorie, v-am mai zis.
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2016
gi-jane2, moderator
Am fost la tribunal pentru divort iar avocatul mi-a solicitata suma de 1000 de lei ca sa ma reprezinte iar la notar in caz de divort amiabil suma e de 750 lei...Hartuirea nu e doar telefonica.Pe strada la scoala sau la serviciu sotul devine foarte vocal si agresiv...cum se obtine ordinul de restrictie cat costa si cum functioneaza acesta?trebuie sa i-l arat?E chemat si el in instanta?

Alte discuții în legătură

Divort popan58 popan58 despartit de 10 ani,dupa o casatorie de 21 ani,un copil minor,unul student ,cu domicilii diferite,localitati diferite,in timpul casniciei * rufele* erau ... (vezi toată discuția)
Model cerere divort Mariuscm Mariuscm Buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un model de cerere divort, vreau sa deschid actiunea de divort fara avocat. (vezi toată discuția)
Divorț cu minor, procedură juditbacso juditbacso Buna ziua . Nu am posibilitatea sa platesc un avocat.Sunt despartita de sot de trei ani nu tinem legatura nu vorbim nu stim umde e viziteaza copulul nostru de ... (vezi toată discuția)