Buna ziua! Am 16 ani si sunt interesata sa deschid o A.F.
As dori sa stiu daca pot infiinta A.F avand in vedere varsta pe care o am.
Mentionez ca am diplome de calificare ca administrator si lucrator comercial deoarece studiez la liceu cu profil economic.
OUG 44/2008
art.4
Persoanele fizice prevazute la art. 3 alin. (1) pot desfasura activitatile economice dupa cum urmeaza:
a) individual si independent, ca persoane fizice autorizate;
b) ca intreprinzatori titulari ai unei intreprinderi individuale;
c) ca membri ai unei intreprinderi familiale.
art. 8
(1) Pot desfasura activitati economice in una dintre formele prevazute la art. 4 persoanele fizice care: a) au implinit varsta de 18 ani, in cazul persoanelor fizice care solicita autorizarea pentru desfasurarea de activitati economice conform art. 4 lit. a) si b) si al reprezentantului intreprinderii familiale, respectiv varsta de 16 ani, in cazul membrilor intreprinderii familiale;
b) nu au savarsit fapte sanctionate de legile financiare, vamale si cele care privesc disciplina financiar-fiscala, de natura celor care se inscriu in cazierul fiscal;
c) au un sediu profesional declarat conform art. 9 alin. (2);
d) declara pe propria raspundere ca indeplinesc conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si al protectiei muncii.
Art.28
(1) Întreprinderea familiala este constituita din 2 sau mai multi membri ai unei familii.
.....
Asadar, avand in vedere varsta dvs., puteti fi membru al unei Intreprinderi Familiale.
Srl, pfa sau af???
tobiasa
Buna, am si eu cateva intrebari pentru voi si sper sa ma luminati. Vreau sa deschid o afacere de rent a car si nu stiu exact ce fel de firma sa deschid , s-o ... (vezi toată discuția)