avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintari si hartuire pentru bani luati din incasari!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintari si hartuire pentru bani luati din incasari!

Buna ziua ,

Am lucrat pentru o firma aproximativ 3 ani .
Cu patronul acestei firme nu am avut decat un contract de munca pe 3 luni de zile .
In prima faza am "luat" niste bani din incasari , ca sa ma ierte am mers la notar si am semnat un contract ca si cum el mi-ar fi imprumutat o suma de 15000 de lei . Suma luata de mine a fost mult mai mica .
Am acceptat asta si am continuat sa muncesc pentru el cu conditia ca el sa imi opreasca pe luna din salariu pana imi achit datoria fata de el .
Acum am reusit sa plec de la munca , am luat iar o suma de bani , si acum el ma ameninta cu moartea si sa ii dau inapoi toti banii inclusiv cei 15000 de lei .
Nu am semnat niciun stat de plata , nu am avut contract de munca , am lucrat la negru . Acum primesc telefoane de amenintare .. Ce pot sa fac in cazul asta ?
Ei mi-au spus ca merg la politie sa depuna plangere pentru furt in caz ca nu le dau toti banii astia . Nu poate sa dovedeasca ca eu i-am furat banii . Sau poate ? Ce ma sfatuiti sa fac ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:33, 20 August 2016
Formulati plangere prealabila ptr.amenintare conf.art.206 NCP.
Ok , merg si depun o plangere la Parchet si la sectia de politie de care apartin .
Mai departe ? Presupun ca el nu o sa lase lucrurile asa .
Sa ma auto-denunt ca am luat banii aia sau sa tin la nesfarsit ca nu i-am luat !

O explicatie mai pe larg.
Eu aveam sa ii mai inapoiez 1000 lei , dar nu am mai rezistat la locul de munca din cauza conditiilor , stresului , am lucrat non-stop...am locuit la locul de munca . Stiam ca daca voi pleca, el cu contractul acela imi va lua banii toti , chiar daca el mi-a oprit din salariu . Asa am decis cand am plecat sa iau si o suma de bani , o suma pe care nu are cum sa dovedeasca ca am luat-o , cel putin doar daca nu pune un martor mincinos .
Ultima modificare: Marți, 16 August 2016
ContSters402443, utilizator
Cand va ameninta ii amintiti ca lucrand la negru e pasibil de amenda serioasa. Scrieti sesizarea catre ITM cu toate datele si trimiteti-i si lui o copie si intrebati-l daca e de acord sa o depuneti.
Strategia in care va veti apara in cursul procesului tine de apararea care nu o puteti discuta decat cu avocatul dvs. angajat.

Dreptul de a depune plangere il aveti si este indicat sa uzati de acest drept daca va este pusa viata in primejdie.

Se va dovedi ca ati lucrat la el.
Ca ati luat sau nu bani tine tot de probatiunea din cadrul procesului penal si este destul de mult de analizat in concret deoarece politistul este pregatit sa va prinda daca ati comis o infractiune intrucat cu asa ceva se ocupa.

Este recomandabil sa fiti foarte bine informat mai inainte de a face un demers judiciar sa nu se ajunga ca in cazul acela cu Mircea Basescu si persoanele de etnie rroma in care pana la urma toti protagonistii au fost arestati si condamnati.
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
la cat de complicata pare ca va fi situatia dumneavoastra juridica, eu cred ca va este absolut necesar un avocat care sa va asiste si sa va faca o strategie de a actiona si contraactiona la cererile si plangerile facute. Atat dumneavoastra cat si fostul sef veti face plangeri penale unul impotriva altuia, si trebuie sa va aparati temeinic si la timp. La sfarsitul situatiei nu se stie cine, cat si daca va castiga.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2016
ILIE DORIN, Mediator

Alte discuții în legătură

Cum ar trebui sa procedez atunci cand persoanele care angajate pentru renovarea apartamentului pleaca dupa ce au primit o suma importanta din bani Hotopilams Hotopilams Buna seara, Am cumparat un apartament acum 5 luni si a trebuit sa angajez un meserias pentru a-l renova, dar acesta dupa ce a primit o parte mai mare de ... (vezi toată discuția)
Amanare de lichidare leustean leustean am lucrat doua luni la o firma (iasi) fara contract (la negru) pe post de dispecer .Nu le mergea prea bine si mi-am cautat ceva serios.Am gasit si am ... (vezi toată discuția)
Acuzare falsa de furt SergiuBresan SergiuBresan Buna ziua! In primul rand as vrea sa zic ca sunt inca minor (mai am o luna pana la 18 ani) si in vara aceasta am vrut si eu sa lucrez undeva sa imi fac bani ... (vezi toată discuția)