avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amanare de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amanare de lichidare

am lucrat doua luni la o firma (iasi) fara contract (la negru) pe post de dispecer .Nu le mergea prea bine si mi-am cautat ceva serios.Am gasit si am anuntat cu doua zile inainte ca nu mai vin (la vechiul servici).La inceput au zis ca e bine ca si asa nu au comenzi si sunt pe punctul de a reduce din personal si m-au asigurat ca voi primi restul de bani (lichidare).A trecut o luna de amanari ca imi dau luni , de luni - vineri ,de vineri- luni si ma amana ,ca nu au inacasari si nu au de unde sa-mi dea banii.Mai am vreo sansa sau cum as putea sa-i "oblig" sa mi-i dea (desi nu am semnat nici un contract - am dus actele dar au amanat semnarea contractului pe motiv ca nu au bani sa plateasca impozitul)
Cel mai recent răspuns: leustean , utilizator 10:59, 10 Octombrie 2009
avind in vedere ca nu a ti semnat CIM nu aveti sanse sa va recuperati diferenta de salariu neincasata. e o parere...
Asta este unul dintre multele riscuri cu munca la negru: e mai greu, neavand contract semnat, sa va recuperati salariul.
teoretic, nu imposibil, dar depinde de multe date concrete: aveti ceva dovezi ca ati lucrat la negru? semnati undeva cand primeati salariul? mai sunt si alti angajati la negru?
In primul rand, va sugerez sa amenintati pe fostul patron ca veti face plangere la ITM daca nu veti primi banii. Amenzile s-ar putea sa il sperie.
In al doilea rand, exista posibilitatea ca, prin instanta, sa se constate ca ati lucrat fara contract 2 luni, si angajatorul sa fie pus sa va incheie contract, sa va plateasca salariul pe toata perioada(pe care poate nu are dovezi ca vi l-a platit deja), plus toate taxele si impozitele, plus cheltuieli de judecata.
Puteti sa ii spuneti si asta - el are mult mai multe de pierdut decat lichidarea dvs.

In orice caz, ete foarte bine ca v-ati gasit altceva, de data asta sper ca nu la negru.
Succes!
multumesc pt. raspuns.Ca o completare:mai sunt angajati fara contract(o persoana nici nu are buletin macar),dar cea mai mare parte sunt in regula si nu semnam nicaieri cand primeam salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul refuza sa-mi elibereze cartea de munca VLADVIOREL12 VLADVIOREL12 am fost data afara din firma verbal ,fara nici o decizie ,mi-am luat medical preventiv ,intre timp au trimis instintare ca nu m-am prezetat la lucru timp de ... (vezi toată discuția)
Am o problema si incerc sa gasesc rezolvarea ioanamary1988 ioanamary1988 Buna ziua! Tare mult m-as bucura daca m-ati putea ajuta. Am lucrat din 16.10.2009-01.01.2010 la o firma din Brasov. La inceputul colaborarii noastre firma ... (vezi toată discuția)
Cocediere-plata concediului adela05 adela05 In situatia concedierii, exista un termen legal in care angajatorul iti poate plati concediile de odihna pe anii trecuti? Cum se pot recupera acesti bani, daca ... (vezi toată discuția)