avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am o problema si incerc sa gasesc rezolvarea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am o problema si incerc sa gasesc rezolvarea

Buna ziua! Tare mult m-as bucura daca m-ati putea ajuta. Am lucrat din 16.10.2009-01.01.2010 la o firma din Brasov. La inceputul colaborarii noastre firma respectiva in prima luna mi-a tras 300 ron garantie din salar si mi-au asigurat ca o sa mi dea la incheierea contractului. Pana atunci nu auzisem de asa ceva dar mi s-au parut seriosi si am fost de acord. Greseala mea a fost ca nu am semnat nici un act doveditor ca mi-au tinut jumatate din salar garantie. In plus nu mi-au dat nici un act sa imi semnez lichidarea la incheierea contractului si au semnat ei in locul meu fara sa imi spuna. De 2 zile am fost la ITM BRASOV si am aflat ca mi-au lichidat cartea de munca. Mi-am ridicat cartea de munca dar nu am depus nici o plangere impotriva angajatorului. Am vorbit cu seful de garantie dar nu mai recunoaste ca a retinut-o si mi-a zis ca el mi-a platit tot. Am dovezi de la contabila firmei cum ca stie de garantie si de la seful de asemenea. Nu stiu legile dar sper sa ma ajutati cumva. Pot face o reclamatie impotriva angajatorului? Imi mai recuperez banii oare? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 12:13, 17 Februarie 2010
Daca dovezile d-vs sunt numai martorii, va trebui sa va asigurati ca acestia va dau tot concursul in cazul in care ii citati in proces.
Pentru inceput puteti face o scrisoare oficiala (cu confirmare de primire) catre fostul angajator prin care sa ii solicitati restituirea sumei de .....retinuta ca si garantie in data de .....aspect cunoscut si de urmatoarele persoane:...,....(repet - trebuie sa fiti foarte sigura ca persoanele care v-au spus ca stiu de problema vor recunoaste acest lucru in fata oricui, inclusiv a unei instante de judecata...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vrea sa imi dea nota de lichidare si adeverinta cu stagiul de plata la cas corinacarstoiu corinacarstoiu Fostul meu angajator refuza sa imi dea nota de lichidare si adeverinta cu stagiul de plata la CAS. Am avut niste probleme cu dumnealui, a depus o plangere ... (vezi toată discuția)
Demisie si lichidare mitika255 mitika255 Buna ziua.am urmatoarea problema:la data de 01.09.2010 mi-am depus demisia de la locul de munca ,demisie care mi-a fost acceptata.in urma demisiei trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu si garantii de la angajator MONA PARASCHIVU MONA PARASCHIVU Buna seara. Sotul meu a lucrat ca reprezentant vanzari la o societate din Brasov timp de 5 ani. Pe data de 14.04.2010 a fost chemat de catre seful PL.Craiova ... (vezi toată discuția)