avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cocediere-plata concediului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cocediere-plata concediului

In situatia concedierii, exista un termen legal in care angajatorul iti poate plati concediile de odihna pe anii trecuti? Cum se pot recupera acesti bani, daca angajatorul nu vrea sa plateasca? Numai in instanta?
angajatorul este obilgat sa va plateasca concediul de odihna neefectuat la incetarea contractului de munca . Ce insemna anii trecutii? va recompenseaza in bani doar anul trecut neefectuat si anul acesta adica 2010 din ceilalti ani nu mai beneficiati, era obligatoriu sa il efectuati.
Este vorba de anii 2009 si 2010. La incetarea ctr a refuzat sa achite acesti bani. ce este de facut?
multumesc
il dati in judecata dar nu uitati sa nu semnati fisa de lichidare .cererea se depune la Tribunal si este scutita de taxa de timbru.
daca este deja semnata fisa de lichidare, nu mai se poate actiona in instanta?
mentionez ca respectiva concediere a avut loc pentru desfiintarea postului, deci pt motive ce nu tin de persoana angajatului. Sa inteleg ca nu exista un termen legal in care angajatorul trebuie sa plateasca?
multumesc
faceti o plangere la itm pentru ca este obligat prin codul muncii la incetarea contractului de munca sa compenseze concediul de odihna neefectuat in bani, numai sa fiti foarte atenta cand semnati statul de plata sa nu fie introdusa comensatia in stat dar in fapt dvs el sa va dea mai putini bani ca atunci este fff greu de demonstrat. dar acuma primul pas este sa faceti o reclamatie la itm.

Alte discuții în legătură

Neplata concediu de odihna -restant si neefectuat viky56 viky56 Buna ziua Societatea la care am lucrat mi-a dat un preaviz de 20 zile in luna noiembrie2009 Anterior in luna august 2009 am efectuat CO partial, ramanand 4 ... (vezi toată discuția)
Incetare cim del_gf del_gf Daca a incetat contractul de munca pe 8 august, cand este obligat angajatorul sa faca lichidarea? Ce pot face in cazul in care amana acest lucru? Daca in anul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat erata erata Buna ziua Am lucrat la o firma cu contract partial de munca din 2010 luna mai, pina in 2012 luna februarie nu am avut nici o zi de concediu de odihna in ... (vezi toată discuția)