avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM

Daca a incetat contractul de munca pe 8 august, cand este obligat angajatorul sa faca lichidarea? Ce pot face in cazul in care amana acest lucru?
Daca in anul curent am lucrat 4 luni, angajatorul este obligat sa-mi plateasca zilele de concediu corespunzatoare lunilor lucrate, adica ar fi 8 cred (sunt 25 de zile de concediu pe an) ? Care este cadrul legal?
Daca refuza plata zilelor de concediu neefectuate, cum il pot obliga?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:39, 2 Septembrie 2011
plata drepturilor salariale se face la data la care este trecut in contract, in cazul dvs...va primi banii atunci cand se face lichidare lunii august...la sfarsitul lunii sau la inceputul lunii septembrie, dupa caz,
daca in contractul de munca ear prevazut ca beneficiati de 25 de zile de concediu de odihna anual, atunci aveti dreptul la 8 zile de concediu neefectuat.
puteti face sesizare la itm unde isi are sediul societatea
Va multumesc!
ITM-ul doar constata incalcarea legislatiei muncii , dar nu-l poate obliga pe angajatr sa va plateasca drepturile salariale restante ... paralel cu reclamatia la ITM , puteti promova si o actiune in instanta impotriva fostului angajator.

Art.146 alin.4 C.mun. prevede ca, compensarea in bani a concediului de odihna este posibila in cazul incetarii contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata zile de co in cazul demisie saulescueduard saulescueduard Buna ziua, Conform CIM la inceputul anului 2017 am primit 21 de zile de concediu. Am demisionat in 26.08.2017 iar in momentul respectiv mai aveam 5 sau 6 ... (vezi toată discuția)
Concediu Ciprian Sandu Ciprian Sandu Buna seara. Am lucrat 4 luni jumatate ca vanzatoare ,luna aprilie si mai am avut contract de 4 ore ,iunie si iulie contract de 6 ore ,iar de pe 1 august pana ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat si neplatit pgabriel28 pgabriel28 Am lucrat la o firma pina akum 2 saptamani.M-au invitat la o discutie prieteneasca spunand ca firma e in criza ca numai au bani sa ne plateasca si ca de la ... (vezi toată discuția)