avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu

Buna seara. Am lucrat 4 luni jumatate ca vanzatoare ,luna aprilie si mai am avut contract de 4 ore ,iunie si iulie contract de 6 ore ,iar de pe 1 august pana pe 16 august cand am terminat activitatea la locul de munca am avut contract cu 8 ore.pot beneficia de bani pentru concediu?
Ultima modificare: Joi, 17 August 2017
Ciprian Sandu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aveti aceleasi drepturi ca si un angajat cu norma intreaga.Codul Muncii:
Art. 106. - (1) Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
....
Art. 144. - (1) Dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor salariaţilor.
(2) Dreptul la concediu de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţări sau limitări.
Art. 145. - (1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.

....
Art. 146. - Art. 146. a fost modificat prin Lege 12/2015 la 25/01/2015
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parţial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.
(3) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Ultima modificare: Vineri, 18 August 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil
Va multumesc ! Imi puteti spune cum se calculeaza aceste zile?
CO se acorda proporțional cu perioada lucrata.

De exemplu, daca in c.i.m. sunt prevazute 21 de zile lucratoare de CO si salariatul lucreaza intr-un an doar 8 luni , atunci zilele de CO la care are dreptul sunt : 21 : 12 X 8 = 1,75 x 8 = 14 zile lucrătoare

In speta, mentionati cate zile de CO aveati in c.i.m. .
Legea 12/2015 anuleaza acest aspect, din cate stiu eu... Nu? :)
Legea 12/2015 nu anuleaza un astfel de drept.

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna Ipj Ipj Anul acesta am lucrat in luna ianuarie pina in data de 12 inclusiv, dupa care am intrat in concediul de odihna pentru anul 2013 pina la sfirsitul lunii, urmind ... (vezi toată discuția)
Acordare co 2013 NFelicia NFelicia Buna ziua, M-am angajat pe 24 septembrie 2013. Doresc sa stiu daca beneficiez de co pe anul 2013. In CIM am trecut 20 de zile lucratoare de concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna komon komon sunt angajata la doua firme si as dori sa stiu daca am dreptul la fiecare societate la 21 zile de concediu de odihna (vezi toată discuția)