avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna

Anul acesta am lucrat in luna ianuarie pina in data de 12 inclusiv, dupa care am intrat in concediul de odihna pentru anul 2013 pina la sfirsitul lunii, urmind restul de concediu in luna februarie, dupa, care am mai lucrat doua ture de 12 ore, iar din motivul ca firma nu mi-a achitat salariu la timp mi-am dat demisia fara preaviz. Intrebarea mea este: daca pe luna ianuarie - februarie anul acesta as avea dreptul de concediul de odina, si cite zile? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 31 Martie 2014
Buna seara,
Aveti dreptul la concediul de odihna neefectuat din anul 2013, acum doar compensat in bani.
Pentru anul 2014 aveti dreptul la ianuarie-februarie-2zile din martie, presupunand ca in contractul dvs sunt trecute 21 zile/an, 4 zile.
@ Ipj

1. Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

2. Conform art.146 alin.4 din Codul Muncii, concediului de odihna neefectuat de catre un salariat se poate compensa in bani doar in cazul incetarii contractului de munca.

3. In cazul in care in c.i.m. aveti prevazuta o durata a CO de 21 de zile lucratoare, atunci pentru perioada lucrata 01.01.-12.03.2014, aveti dreptul la 4 zile lucratoare de CO. Aceste zile se vor compnesa in bani , intrucat raportul dvs de munca a incetat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare in bani a concediului de odihna mariusbratfalean mariusbratfalean Am un angajat care doreste incetarea contractului de munca prin demisie, cu acordul partilor. Am fost de acord. Acum imi solicita plata concediului de odihna ... (vezi toată discuția)
Co pentru perioada de proba. volodea volodea Am fost angajat cu CIM pe per. nedeterminata, cu per. de proba 90 de zile, din 5.12.2011 pana in 29.02.2012. Am incetat CIM conf. art.31alin(3) din C.M. In CIM ... (vezi toată discuția)
Raportarea zilelor de concediu Chriss14 Chriss14 Buna ziua. Am o problema cu fosta firma la care am lucrat. Am fost angajat pe perioada determinata de un an de zile, iar conform contractului aveam dreptul ... (vezi toată discuția)