avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO pentru perioada de proba.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO pentru perioada de proba.

Am fost angajat cu CIM pe per. nedeterminata, cu per. de proba 90 de zile, din 5.12.2011 pana in 29.02.2012. Am incetat CIM conf. art.31alin(3) din C.M. In CIM aveam dreptul la 21 zile CO. Angajatorul este obligat sa-mi plateasca si cele 4 sau 5 ? zile de concediu cuvenite si neefectuate pentru perioada lucrata, odata cu lichidarea lunii februarie ? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 15:17, 15 Martie 2012
Da, angajatorul are obligatia de a va compensa in bani CO neefectuat la incetarea raportului de munca ... plata trebuia facuta odata cu plata salariului aferent ultimei luni lucrate.
Art. 145. [durata concediului de odihna]
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Art. 146. [efectuarea şi compensarea concediului de odihnă]
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

So, ar trebui sa fiti platit pentru cele 4-5 zile de CO corespunzatoare lunilor lucrate , odata cu lichidarea pentru luna februarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu neefectuat Gabi H Gabi H Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc in urmatoarea situatie : la incetare CIM conf codul muncii art 141 (4) \"compensarea in bani a CO neefectuat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de concediu si plata concediului de odihna popflorincozmin popflorincozmin Buna ziua 1.Va rog sa ma lamuriti in privinta indemnizatiei de concediu si plata concediului de odihna neefectuat. Angajatorul a incheiat cu angajatul un ... (vezi toată discuția)
Plata zile concediu odihna - incetare cim geaninaa114 geaninaa114 Buna seara, In data de 16.01.2013 mi-a incetat CIM in urma unui acord semnat cu angajatorul in data de 31.05.2012 (conform caruia CIM imi inceteaza la data ... (vezi toată discuția)