Am lucrat la o firma pina akum 2 saptamani.M-au invitat la o discutie prieteneasca spunand ca firma e in criza ca numai au bani sa ne plateasca si ca de la 01.07.2012 sa incheiem reltatiile de munca obligandu-ma sa imi dau demisia.Toate bune si frumoase.Problema e ca mi-au dat banii dar nu mi-au platit si concediul de odihna neefectuat adica 5 zile pentru 3 luni lucrate.Ce pot face sa mi se plateasca aceste zile?
Avem urmatoarele art din CM
rt. 144. [intangibilitatea dreptului la concediu de odihna]
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.
Art. 146. [efectuarea şi compensarea concediului de odihnă]
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Conform acestor art, in special in baza art 146 (4) fostul dvs angajator este obligat la compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat. In caz contrar va puteti adresa ITM-ului sau instantei.
m-ar mai interesa o chestie. In CIM scrie ca trebuie sa primesc 1% spor pentru sambetele lucrate.Eu am lucrat in toate sambetele din cursul celor 3 luni numai ca ei nu le-au pontat.Se poate face ceva?
Incetare cim
del_gf
Daca a incetat contractul de munca pe 8 august, cand este obligat angajatorul sa faca lichidarea? Ce pot face in cazul in care amana acest lucru?
Daca in anul ... (vezi toată discuția)