Puteti sa ii chemati in judecata ulterior incetării raporturilor de munca.
Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
In ce conditii vi s-a refuzat plata?explicati putin cazul dumneavoastra.
codul muncii spune:
Art. 144. [intangibilitatea dreptului la concediu de odihna]
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitary.
Daca ati incheiat activitatea la unitatea dumneavoastra si au ramas zile de concediu neefectuate la incetarea cim restul zilelor neefectuate se vor plati.
Art. 145. [durata concediului de odihna]
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
Practiv aveti minim 20 de zile concediu de odihna de efectuat intr-un an calendaristic.
Daca aveti mai putin de un an calendaristic lucrat atunci se vor calcula zilele de concediu de odihna aferenta perioadei lucrate.
@laura@laura
Nu exista o perioada minima care trebuie lucrata pentru a beneficia de CO. Ii puteti actiona in instanta pentru a va recupera indemnizatia pentru CO neefectuat. [ link extern ] /