avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauze in cim. obligatie imposibil de executat. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauze in cim. obligatie imposibil de executat. raspundere angajat

Ce se poate face in cazul urmator.
Angajatul X semneaza la incheierea CIM o clauza prin care se obliga ca in urma angajarii (societate de transport) va consuma o cantitate x de benzina cu ocazia efectuarii transporturilor desi in realitate masina consuma mult mai mult. (obligatie imposibila?)
dupa demisia lui X..fostul angajator cheama in judecata pe X invocand ca avand in vedere ca X nu a folosit cantitatea de benzina la care s-a obligat initial prin semnarea clauzei si a folosit mai mult combustibil a produs societatii un prejudiciu si solicita obligarea lui X la plata acestei sume de bani
X nu se apara in fata instantei astfel ca angajatorul castiga procesul
Se demareaza executarea silita impotriva lui X

Ce demersuri juridice mai are la indemana X?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 16 August 2016
Nu prea mai are altceva decat contestatia la executare.

Art. 712 C.proc.civ.
Obiectul contestaţiei
(1) Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum şi împotriva oricărui act deexecutare se poate face contestaţie de către cei interesaţi sau vătămaţi prin executare. De asemenea, se poate face contestaţie la executare şi în cazul în care executorul judecătoresc refuză să efectueze o executare silită sau să
îndeplinească un act de executare silită în condiţiile legii.
(2) Dacă nu s-a utilizat procedura prevăzută la art. 443, se poate face contestaţie şi în cazul în care sunt necesare lămuriri cu privire la înţelesul, întinderea sau aplicarea titlului executoriu.
(3) De asemenea, după începerea executării silite, cei interesaţi sau vătămaţi pot cere, pe calea contestaţiei la executare, şi anularea încheierii prin care s-a admis cererea de încuviinţare a executării silite, dacă a fost dată fără îndeplinirea condiţiilor legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la titlu executoriu-amenda contraventionala raduiulian92 raduiulian92 Ma poate indruma cineva cum pot redacta o contestatie la un titlu executoriu emis pe baza unui proces verbal de constatare a unei contraventii? (vezi toată discuția)
Contestatie la executare bogisofia bogisofia Buna seara, Ma puteti ajuta va rog frumos cu un model de contestatie la executare impotriva unui titlu executoriu. Mentionez faptul ca doresc sa formulez ... (vezi toată discuția)
Intrebare - cerere de contestatie la regimul de executare gabytza79 gabytza79 Buna ziua,cine poate sa imi spuna si mie cum se face o cerere de contestatie la regimul de executare. Cum se formuleaza si ce motivatii sunt.Un exemplu mi-ar ... (vezi toată discuția)