avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... luare minor la domiciliul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

luare minor la domiciliul tatalui

buna ziua. va rog sa imi spuneti daca parintii pot conveni si pe o alta perioada de luare a minorului la domiciliul tatalui fata de cea care scrie in sentinta. de ex perioada de o luna in luna iulie e prea mare ca tatal sa isi ia atata concediu (si alti colegi de servici ar vrea concediu vara si s-ar suprapune, seful nedorind aceasta). ar putea conveni sa se imparta acea perioada de 31 zile in cele cinci vacante stabilite pt anul scolar 2016-2017 la clasele din invatamantul primar? sau ar fi bine sa cer ajutorul unui notar / avocat ca parintii sa faca o conventie legala? multumesc anticipat. precizez ca sunt tatal minorului de 6 ani.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:05, 17 August 2016
Daca celalat parinte este de acord , puteti conveni cum doriti , fara alte formalitati.
Da, se poate face actul la avocat.
Dar dacă nu respecta înțelegerea e complicata situația deoarece ar trebui proces după părerea mea.
Și la notar consider ca situația ar fi similara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnterpretare decizie divort notar ContSters400040 ContSters400040 buna ziua, ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Am divortat in luna septembrie2014, avem un copil minor de 6 ani. Am fost la notar pentru a divorta si ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnă jutkaenyedi jutkaenyedi Bună ziua, sunt învățătoare, iar prin lege știu că am 62 zile libere, concediu de odihnă. În anul școlar 2016/2017 sunt 79 zile de vacanță, asta ... (vezi toată discuția)
[invatamant] transfer in alt judet in cursul anului scolar. StefanRaus StefanRaus Buna ziua, Incep prin a-mi cere scuze daca sunt off-topic, dar nu am gasit alte forumuri legate de legistaltia din invatamant. Sotia este profesor ... (vezi toată discuția)