Buna seara, am probat intr-un magazin o pereche de cizme de cauciuc si pentru ca eram cu piciorul gol am luat o pereche de talpici de la alta cizma de cauciuc si am pus-o cu gandu sa incerc ca si cum as fi avut o pereche de sosete in picioare, am mers la casa de marcat, am platit cizmele insa cei de la paza m-au dus in anticamera lor si m-au pus sa platesc perechea de cizme de cauciuc pe care am descompletat-o ( de la care am luat talpicii ). M-au legitimat , au facut o copie a bonului de casa si am plecat. Pot sa ma trezesc cu un dosar penal pentru faptul ca am uitat sa pun talpicii la loc? Va rog mult sa ma lamuriti, multumesc !!
Din relatarea d-voastră nu cred că trebuie să vă faceți probleme. Chiar dacă entitatea economică ar face plângere penală, organul de cercetare ar constata că sunt aplicabile prevederile art. 16 alin. lit. b din Cod procedură penală, care prevede:
,,Cazurile care împiedică punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale:
b) fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege;''
Cu respect, vă doresc liniștea sufletească.:D
Acuzat pe nedrept
lei_lee
Buna searea am si eu o mare nalamurie.
Ce se dorea a fii o simpla zi de cumparaturi pt mine si familia mea in unul dintre mareile centre comercale din ... (vezi toată discuția)