Am o intrebare , va rog, daca se poate sa ma ajutati. Momentan , sotia este in crestere copil 2 ani pana la data de 12 august 2017 cu cel de-al patrulea copil. A fost in crestere copil cu cel de-al treilea copil si a intrat in crestere copil cu cel de-al patrulea copil( a fost o perioada de suprapunere de 4 luni). Referitor la luna obligatorie pe care tatal trebuie sa o faca, eu nu am facut acea luna la cel de-al treilea copil si am optat pt cumularea celor 2 luni la sfarsitul perioadei celui de-al patrulea copil ( deci va fi perioada 12 iunie -12 august 2017 pe care trebuie obligatoriu sa o iau). Pe mine nu ma intereseaza sa iau acele 2 luni, deci sotia va reincepe serviciul. Acum intrebarea pe care vreau sa o pun este urmatoarea: potrivit noilor reglementari , mama care se intoarce la serviciu cu minimum 60 de zile inainte de terminarea perioadei de crestere copil de 2 ani , beneficiaza de stimulent de insertie de 531 ron pana cand copilul implineste 3 ani. In cazul meu , pot depune o cerere pt acordarea stimulentului de insertie ( avand in vedere ca sotia reincepe serviciul cu 60 de zile mai devreme) stiind ca nu stau cele 2 luni obligatorii in crestere copil? Legea imi da dreptul sau trebuie sa stau si eu ca tata in concediu crestere copil 2 luni pt a beneficia de acest stimulent? Mentionez ca sotia nu a beneficiat de stimulent de insertie.
Multumesc.
1. De stimulentul de insertie beneficiaza numai parintele care a intrat primul in concediu crestere copil (CCC).
2. In cazul dvs. numai mama poate beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 3 ani daca reia activitatea cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani (in aceste 60 de zile intra si cele doua luni rezervate tatalui copilului).