avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie crestere copil, stimulent de insertie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie crestere copil, stimulent de insertie pentru tata - noua lege

Buna ziua,

Am o intrebare , va rog, daca se poate sa ma ajutati. Momentan , sotia este in crestere copil 2 ani pana la data de 12 august 2017 cu cel de-al patrulea copil. A fost in crestere copil cu cel de-al treilea copil si a intrat in crestere copil cu cel de-al patrulea copil( a fost o perioada de suprapunere de 4 luni). Referitor la luna obligatorie pe care tatal trebuie sa o faca, eu nu am facut acea luna la cel de-al treilea copil si am optat pt cumularea celor 2 luni la sfarsitul perioadei celui de-al patrulea copil ( deci va fi perioada 12 iunie -12 august 2017 pe care trebuie obligatoriu sa o iau). Pe mine nu ma intereseaza sa iau acele 2 luni, deci sotia va reincepe serviciul. Acum intrebarea pe care vreau sa o pun este urmatoarea: potrivit noilor reglementari , mama care se intoarce la serviciu cu minimum 60 de zile inainte de terminarea perioadei de crestere copil de 2 ani , beneficiaza de stimulent de insertie de 531 ron pana cand copilul implineste 3 ani. In cazul meu , pot depune o cerere pt acordarea stimulentului de insertie ( avand in vedere ca sotia reincepe serviciul cu 60 de zile mai devreme) stiind ca nu stau cele 2 luni obligatorii in crestere copil? Legea imi da dreptul sau trebuie sa stau si eu ca tata in concediu crestere copil 2 luni pt a beneficia de acest stimulent? Mentionez ca sotia nu a beneficiat de stimulent de insertie.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2016
ConstantinLiviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ConstantinLiviu , utilizator 10:08, 18 August 2016
1. De stimulentul de insertie beneficiaza numai parintele care a intrat primul in concediu crestere copil (CCC).

2. In cazul dvs. numai mama poate beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 3 ani daca reia activitatea cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani (in aceste 60 de zile intra si cele doua luni rezervate tatalui copilului).
Am citit si m-am lamurit. Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supliment insertie tiberiuborsa tiberiuborsa buna ziua! sotia a optat pentru concediu de cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, copilul fiind nascut pe data de 31.03.2015. Intrucat OUG 111/2010 s-a ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului iolanda15 iolanda15 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti, daca fetita mea implineste 2 ani pe 7 octombrie 2014 si eu ma intorc la serviciu cu 62 zile mai devreme, respectiv pe 5 ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)