avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cerere anulare proces verba auto RESPINSA - cum ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cerere anulare proces verba auto RESPINSA - cum predau permisul

Am contestat proces-verbal auto. Mi s-a sa aduc completari pe cine inteleg sa aduc in judecata. Am dus completarile si mi s-a respins cererea. nu am trecut adresa inspectoratului judetean de politie.

Am decis sa renunt la a mai cere rejudecarea cererii si sa renunt la permis 30 de zile.

Va intreb : trebuie sa astept sa expire termenul in care sa pot depune rejudecarea pentru ca hotararea sa fie definita si apoi sa merg sa predau la politie permisul ?

Pot sa merg de ex maine sa il predau ?

Ce trebuie sa duc cu mine sau ce trebuie sa scot de la judecatorie pentru a putea preda permisul ?

Cum ma sfatuiti sa actionez ? Ce sa fac ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:30, 29 August 2016
Daca nu doriti sa exercitati calea de atac impotriva sentintei instantei de fond, atunci trebuie sa asteptati ca hotararea sa ramana defintiva, apoi sa o legalizati si dupa aceea sa predati permisul de conducere in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive.
Hotararea ramane definitiva la data expirarii termenului de apel, termen care curge de la data comunicarii hotararii.
Sincer as solicita o reexaminare insa tura trecuta mi s-a cerut ca si completare sa arat pe cine chem in instanta. Am specificat "Inspectoratul judetean de politie, serviciul de politie rutiera bistrita, judet bistrita nasaud. ". Din ce inteleg nu a fost deajuns, dupa ce am tot citit pe internet inteleg ca trebuia sa scriu si adresa si datele de contact.

As cere o reexaminare e deciziei de anulare a cererii daca as putea face completari,

As putea depune o cerere de reexaminare adaugand si unele completari ?
Ultima modificare: Joi, 18 August 2016
hordymulberry, utilizator
Trebuia să trimiteți datele referitoare la persoana cu care vă judecați în termenul precizat de instanță în adresa pe care v-a comunicat-o. Acum este târziu să mai reparați ceva. Dacă totuși o să formulați cerere de reexaminare, probabil că veți primi o soluție de respingere.
Am trimis acele date in termen. Am spus ca ma judec cu inspectoratul judetean de politie bistrita, bistrita nasaud sectia rutiera. Probabil trebuia sa specific adresa completa.

Nu ma judec cu o persoana intr-u cat nu stiu cine m-a amendat. Nu si-a trecut numele pe procesul verbal.

Acum spuneti ca nu mai e nimic de facut ?

Ce trebuia sa mai trec ? Va scriu mai jos ce am depus ca si completare

**************

formulez prin prezenta:

Precizare,




In urma solicitarii dumneavoastra, aduc urmatoarele completari :

Prin plangerea contraventionala facuta impotriva procesului-verbal seria PBNX nr 0056900, inteleg sa chem in judecata pe parata :

INSPECTORATUL JUDEȚEAN DE POLITIE , SERVICIUL DE POLITIE RUTIERĂ BISTRITA, JUDET BISTRITA NASAUD.
:) Nu există doar persoane fizice, ci și juridice.

Aveați obligația să scrieți în plângere, de la bun început, sediul inspectoratului de poliție. Prevederea de mai jos este din Codul de procedură civilă.
ART. 194
Cuprinsul cererii de chemare în judecată
Cererea de chemare în judecată va cuprinde:
a) numele şi prenumele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoane juridice, denumirea şi sediul lor. De asemenea, cererea va cuprinde şi codul numeric personal sau, după caz, codul unic de înregistrare ori codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar ale reclamantului, precum şi ale pârâtului, dacă părţile posedă ori li s-au atribuit aceste elemente de identificare potrivit legii, în măsura în care acestea sunt cunoscute de reclamant. Dispoziţiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile. Dacă reclamantul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;
(...)
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala respinsa- cand pot sa predau permisul? mirey0304 mirey0304 Buna ziua, In luna mai anul acesta mi-a fost retinut permisul de conducere. am depus contestatie impotriva procesului verbal si mi s-a inapoiat ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala Vaetis Vaetis Bună seara! Am primit o hotărâre nefavorabila de la judecătoria Craiova(amenda contravențională data de IPJ+permis reținut pe 30 zile), la care pot face ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de suspendare permis auto romeo_ovidiu@yahoo.com romeo_ovidiu@yahoo.com Buna ziua, As dori ce sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie pentru a nu imi fii prelungita suspendarea cu inca 30 zile. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)