avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala respinsa- cand pot sa predau ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala respinsa- cand pot sa predau permisul?

Buna ziua,


In luna mai anul acesta mi-a fost retinut permisul de conducere.
am depus contestatie impotriva procesului verbal si mi s-a inapoiat permisul.
La primul termen politia rutiera a depus probe (poze), la al 2 lea termen:
,,Tip solutie: Respinge plângerea
Solutia pe scurt: Respinge plângerea contravenţională formulată de petenta.... în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, împotriva procesului-verbal seria CP nr.8691633 din 29.04.2015. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Judecătoria Iaşi. Pronunţată în şedinţă publică azi, 10.12.2015.
Document: Hotarâre 14797/2015 10.12.2015''
Spuneti-mi, va rog, de ce astazi, cand am mers la Permise,in dorinta de a depune permisul, cu un certificat de grefa in care este stipulata decizia , mi se spune ca trebuie sa astept plicul cu decizia la domiciliu (care se stie foarte bine ca poate dura si luni de zile).
Cat de repede pot depune permisul?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:05, 15 Decembrie 2015
Permisul de conducere se preda in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive a hotararii.
Dupa redactarea hotararii, aceasta se comunica partilor,
Hotararea instantei de fond este atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare.
Daca nu formulati apel in cele 30 de zile , aceasta va ramane definitiva la data expirarii termenului de apel.
Formulati apoi cerere de legalizare a hotararii pronuntate si predati permisul ( in 15 zile de la data ramanerii definitive ) impreuna cu un exemplar al acesteia.
Pentru legalizare aveti nevoie de :
- cerere adresata presedintelui instantei,
- taxa de timbru de 5 lei si
- sentinta a carei legalizare se solicita.
mirey0304 a scris:

...
Cat de repede pot depune permisul?
Va multumesc anticipat.


Sunteti primul sofer pe care-l vad grabit sa predea permisul, mai ales ca vin sarbatorile de iarna.
Aveti si varianta sa asteptati comunicarea sentintei instantei de fond, iar in termen de 30 de zile sa formulati apel, care se va judeca in urmatoarele 2-3 luni la Tribunal.
Chiar daca ve fi respins si apelul, de la data respingerii aveti 15 zile sa predati permisul, pentru ca abia atunci sentinta judecatoriei va fi definitiva, dar pana atunci veti avea permisul in buzunar.
Altfel, asa cum v-a sugerat si @simonette12 mai sus, asteptati comunicarea sentintei acasa, apoi mai asteptati inca 30 de zile daca nu vreti sa mai declarati apel si faceti acea hotarare definitiva.
Pentru asta, va trebui sa achitati o taxa de timbru de 5 lei la taxe si impozite, pe care o depuneti impreuna cu o cerere si cu sentinta instantei de fond pentru a se face mentiunea "definitiva prin neapelare", iar cu aceasta hartie, va prezentati la politie, unde baietii abia va asteapta sa va ridice permisul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis dupa contestatie pierduta in instanta clau94 clau94 Buna ziua , pe scurt mi-a fost suspendat perimisul pe 3 luni, am facut contestatie si am pierdut. Am vazut pe site-ul judecatoriei decizia care poate fi ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de suspendare permis auto romeo_ovidiu@yahoo.com romeo_ovidiu@yahoo.com Buna ziua, As dori ce sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie pentru a nu imi fii prelungita suspendarea cu inca 30 zile. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)
In ce moment se preda permisul de conducere in situatia respingerii plangerii contraventionale? I-Alex I-Alex Buna seara! Am citit prin diverse forumuri si am observat mai multe discutii in acest sens insa nimic clar si concludent: Intrebare 1: In situatia in care ... (vezi toată discuția)