avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Predare permis dupa contestatie pierduta in instanta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Predare permis dupa contestatie pierduta in instanta

Buna ziua , pe scurt mi-a fost suspendat perimisul pe 3 luni, am facut contestatie si am pierdut. Am vazut pe site-ul judecatoriei decizia care poate fi atacata cu apel in 30 de zile. Nu doresc sa mai fac apel ci doar sa predau permisul impreuna cu hotararea la politie . Intrebarea e pot sa fac acest lucru sau trebuie sa astept cele 30 de zile pana sa trece termenul de apel? Pot conduce in aceste 30 de zile?
Cel mai recent răspuns: clau94 , utilizator 15:14, 25 Ianuarie 2016
1.Nu puteti sa predati permisul pana cand hotararea nu ramane definitiva.
Sentinta instantei de fond se poate ataca cu apel in termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia la adresa de domiciliu.
Daca in termenul de 30 de zile calculat de la data comunicarii nu formulati apel, la expirarea acestuia hotararea ramane definitiva.
Termenul de apel se calculeaza potrivit disp.art.181 n. cod de proc.civ.
Dupa ramanerea definitiva a hotararii solicitati instantei legalizarea acesteia si in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive a hotararii predati permisul impreuna cu un exemplar al hotararii legalizate.
Pentru legalizare aveti nevoie de:
- cerere adresata presedintelui instantei,
- taxa de timbru de 5 lei,
- sentinta a carei legalizare se solicita.
2.Da, puteti.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis conducere Angel5 Angel5 Buna seara, Am o intrebare legata de predarea/pastrarea permisului in conditiile in care am pierdut procesul la Judecatorie. Povestea pe scurt este ca in ... (vezi toată discuția)
Am pierdut in prima instanta plangerea impotriva unui proces-verbal de contraventie. cum procedez cu permisul florinH florinH Buna ziua, Am fost sanctionat cu suspendarea permisului si am contestat procesul verbal. Iar luna aceasta (pe 18 Oct) am vazut pe site-ul judecatoriei ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa- cand pot sa predau permisul? mirey0304 mirey0304 Buna ziua, In luna mai anul acesta mi-a fost retinut permisul de conducere. am depus contestatie impotriva procesului verbal si mi s-a inapoiat ... (vezi toată discuția)