avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constructie bloc blocheaza lumina soarelui
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constructie bloc blocheaza lumina soarelui

Buna,

Am cumparat de jumatate de an un apartament nou la parter. De doua zile langa terenul din fata geamului s-a inceput construirea unui alt bloc.
Doresc sa precizez ca de la fereastra mea pana in gard sunt vreo 2 metri. Si mi s-a comunicat ca cei care vor construi blocul din fata vor lasa 4 metri de la gard. Deci practic vor fi undeva la 6 metri distanta intre blocuri.
Avand in vedere ca pana acum aveam lumina doar dupamasa, dupa ce se va construi acest bloc in fata nu voi avea nici macar 5 minute pe zi lumina directa de la soare.
Ce se poate face in acest caz? Unde ma pot duce pentru sesizari?
As dori sa intervin cat mai repede sa pot evita alte neplaceri.

Este legala constructia avand in vedere ca umbreste apartamentul pe intreaga zi?

Multumesc anticiapt pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: adybuciuman , utilizator 01:04, 20 August 2016
Sesizati Primaria, Inspectoratul in constructii, Serviciul urbanism... Cineva, careva din acestia poate vor reactiona, vor verifica.
Luni voi merge la primarie sa vedem ce rezolv acolo. Apoi mai vedem...
Stiu ca exista precedent chiar in bucuresti, in legatura cu stoparea de constructii sau chiar demolarea lor. Asa ca daca nu rezolvam nimic "amiabil", cu ajutorul statului, exista oricand instanta.
Multumesc pentru timpul acordat intrebarii mele!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primaria nu a cerut acordul vecinilor pentru construirea unui bloc cu 6 etaje pe hotar, la mai putin de 3 metri de casa mea ritone ritone Subiect: Primaria nu a cerut acordul vecinilor desi pentru alte certificate de urbanism la care probabilitatea de umbrire si cauzare de prejudicii cind ... (vezi toată discuția)
Violare intimitate in spatiul locativ intre vecini victor1906 victor1906 Buna ziua. Am o problema sociala cu vecinul meu prin faptul ca geamul de la locuinta lui are vedere in curtea si gospodaria mea si datorita acestui fapt el ... (vezi toată discuția)
Constructie pe hat cristinahalosta cristinahalosta poate sa ma ajute cineva cu niste informatii: la ce distanta fata de gardul vecinului se poate construi o cladire, daca e . spre proprietatea vecinului se ... (vezi toată discuția)