avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Teu coloana principala- individual sau comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Teu coloana principala- individual sau comun

Buna ziua,

Teul care face legatura intre coloana principala de apa rece si conducta individuala a apartamentului meu este fisurat. Administratorul sustine ca este in obligatia mea sa il inlocuiesc dar doresc sa am o confirmare pertinenta in acest sens. Este responsabilitate individuala sau acel teu face parte din partile comune? Va rog daca se poate cu trimitere la cadrul legal.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: fotbalistul , utilizator 08:40, 27 August 2016
daca acel teu intra in legatura cu coloana principala, apartine partilor comune.
De regula, instalatorul, care este un profesionist al acestui domeniu, da verdictul daca e parte comuna sau apartine locatarului.

Administratorul poate sa dea un astfel de verdict doar daca la baza este instalator.
Altfel, nu.
T-ul face parte din proprietatea comuna, este al tevii verticale.
Spuneti-i administratorului ca, daca instalatorul scoate de pe teava verticala acel "T", este obligatoriu sa se opreasca apa pe coloana, deci sufera toti proprietarii de pe acea coloana, altfel iese prapad. Asta este testul care confirma ca "T"-ul este parte comuna.
la fel se intampla si daca se face o reparatie pana la inclusiv robinetul de racord a consumatorului, deci aceasta prevedere este introdusa de unul care nu stie nimic despre insatalatii
concret la bransamentul de apa robinetul amonte de contoar si contoarul este al furnizorului
@poparlan
T-ul se afla dupa contorul de apa rece, problema Asociatiei: parti comune.
Pe scurt, ca sa intelegeti ce este comun sice este individual, se considera asa:
Tot ce intra in apartamentul dvs. este responsabilitatea proprietarului.
Tot ce este in afara apartamentului,este comun! [/u
E simplu.

Alte discuții în legătură

Delimitare parte comuna aoa aoa salutare, am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)
Alimentare cu apa rece lemia50 lemia50 Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele: 1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si ... (vezi toată discuția)
Parti comune - instalatii sanitare apartamente mousy mousy Buna seara! Ma intereseaza sa aflu care sunt partile comune in ce priveste instalatia de apa calda/rece/evacuare dintr-un apartament. Mai exact, tevile de ... (vezi toată discuția)