avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Teu coloana principala- individual sau comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Teu coloana principala- individual sau comun

Buna ziua,

Teul care face legatura intre coloana principala de apa rece si conducta individuala a apartamentului meu este fisurat. Administratorul sustine ca este in obligatia mea sa il inlocuiesc dar doresc sa am o confirmare pertinenta in acest sens. Este responsabilitate individuala sau acel teu face parte din partile comune? Va rog daca se poate cu trimitere la cadrul legal.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: fotbalistul , utilizator 08:40, 27 August 2016
T-ul este parte comuna , dar probleme se poate pune altfel. De ce s-a fisurat. El se fisureaza de regula cand se fac lucrari la conductele de legatura si de regula se lucreaza pe teava din interior cand se schimba un robinet ,etc. Am avut o situatie asemanatoare dar a aparut cand a schimbat apometrele impreuna cu robinetele. In acest caz ....
Se fisureaza de vechi si poate ruginit ce e, deci trebuie inlocuit. Ca daca era bun, solid, nu se fisura.
Ati fi mirati sa stiti cati instalatori de weekend se pricep sa le sparga de noi.
T-ul este parte comuna.
Eu v-as sfatui sa ii spuneti asa adiministratorului dar si presedintelui. Am asigurare de dezastre pe apartament (nu PAD-ul) nu aveti de cat sa dati drumul la apa pe teava si veti plati despagubiri pentru toate daunele cauzate tuturor locatarilor.
Am avut un client care i-a fost refuzat sa isi schimba caloriferul desi statea cu galeata sub teava de retur. Omu a incercat sa vorbeasca cu administratorul, acesta a refuzat. A doua zi s-a dus si-a facut asigurare la locuinta si s-a dus cu ea la presedinte si i-a spus ca in momentul in care ajunge in casa isi scoate galeata de sub teava si din momentul ala asociatia e buna de plata pentru orice daune produse. Acest lucru nu s-a intamplat pt ca presedintele s-a dus si a oprit apa imediat. Omu si-a facut lucrarea si totul s-a terminat cu bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delimitare parte comuna aoa aoa salutare, am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)
Alimentare cu apa rece lemia50 lemia50 Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele: 1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si ... (vezi toată discuția)
Parti comune - instalatii sanitare apartamente mousy mousy Buna seara! Ma intereseaza sa aflu care sunt partile comune in ce priveste instalatia de apa calda/rece/evacuare dintr-un apartament. Mai exact, tevile de ... (vezi toată discuția)