avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Activitate reprezentant zonal vanzari
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Activitate reprezentant zonal vanzari

Buna,

Doresc sa reprezint in RO o firma din AT. Job-ul va fi de reprezentant zonal vanzari. Firma din AT nu are sediu in RO(si ei zic ca nu ma pot angaja direct acolo.... activitatea se va desfasura pe teritoriul din RO).

1. Ce e mai avantajos pentru mine in cond. acestea PFA sau SRL?
2. Ce cod caen sa folosesc pentru a plati 3 % impozit pe venit? Pot plati 3 %? Eu as dori sa mai adaug si transporturi Marfa la cod caen dar principalul cod va fi cel pentru jobul de reprezentant zonal vanzari.
3. Firma din AT imi deconteaza cheltuielile de cazare. Cum procedez cu ele ca sa pot primii banii de la ei? Pot sa le platesc cash si ei pur si simplu imi vireaza banii in cont? E legal? Daca le facturez atunci trebuie sa platesc Cas 5,5% etc...? Hotelul daca le factureaza pe mine cei din AT nu au nici o problema doar sa imi vireze banii in cont, dar este legal?

Rog raspuns cat de urgent trebuie sa iau o decizie pt acest job,

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:56, 19 August 2016
Un srl si veti fi impozitat la inceput ca microintreprindere cu 3% iar apoi, daca depasiti un anumit plafon, veti trece la cei care platesc impozit pe profit 16%. La srl puteti opta sa treceti acolo in actul de infiintare mai multe activitati cu codurile lor caen dar cand va fi vorba sa va autorizati efectiv, adica sa incepeti sa desfasurati activitatea, veti opta pentru codurile caen corespunzatoare.
Veti prevedea in acel contract pe care il veti semna ca veti fi platit pe comision care va fi venit pentru srl, ii veti da factura si el va plateste pe baza facturii. Valoarea comisionului va acoperi acele cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti cate coduri CAEN sunt permise legal ptr a fi trecute in Actul Constitutiv al unei firme SRL pe care vreau sa o ... (vezi toată discuția)
Cod caen anagrigorescu anagrigorescu O societate de constructii SRL (activ principala) vrea sa se se reprofileze pe altceva, si probabil ca va vinde persoanelor fizice in legislatie se ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri infiintare srl tdana24 tdana24 Buna ziua, am inceput formalitatile pentru infiintarea unui SRL-D si m-am impotmolit. Asadar am mai multe intrebari pe care vreau sa le adresez: 1.In ... (vezi toată discuția)