avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare prin lege
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare prin lege

Codul Muncii art.17 alin (5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

La ce fel de legi se refera ? Exista legi care stipuleaza dreptul angajatorului de a face modificari de contract de munca, permanent ?
Cel mai recent răspuns: goplanet , utilizator 21:28, 19 August 2016
Sa lamurim anumite chestiuni. In primul rand nu toate clauzele din contract se modifica,(art43cm)
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d)condiţiile de muncă;
e)salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Observ ca sunteti interesat de modificarea atributiilor postului .
In contractul de munca,apare intr-adevar o clauza referitoare la atributiile postului,in care se arata ca acestea se consemneaza in fisa de post,anexa la contract,dar aceasta clauza nu se modifica ca atare.
Insa,printre modificarile posibile a unei clauze din contract se numara si felul muncii
Doar atata timp cat felul muncii s-a modificat,se modifica si atributiile din fisa de post.
Deci ceea ce vreau sa va explic este ca nu se modifica atributiile direct prin act aditional,ci se modifica felul muncii prin act aditional ce are ca rezultat modificarea fisei de post si implicit a atributiilor.
Toate modificarile se intelege ca sunt ulterioare semnarii contractului de munca si respecta legislatia existenta la data cand a intervenit modificarea.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2016
ContSters400311, utilizator
Ma refer la fapyul ca art 47 din legea bibliotecilor da dreptul de a se modifica atributiile in asa fel incat se poate scimba si felul muncii fara a fi necesar act aditional.

art.47 Atribuţiile şi competenţele personalului din biblioteci se stabilesc prin fişa postului, conform structurii organizatorice, programelor de activitate şi sarcinilor de serviciu elaborate de către directorul general sau de director, respectiv de către bibliotecarul responsabil, pe baza regulamentului de organizare şi funcţionare a bibliotecii.

Nu inteleg de unde ati dedus acest aspect din continutul articolului prezentat,eu opinez ca acolo se reglementeaza faptul ca :

-1.atributiile si competentele sunt stipulate intr-o fisa de post(ceea ce am discutat)
-2 ce elemente stau la baza stabilirii acestora
-3 cine are competenta de a elabora sarcinile de serviciu
Eu asa am dedus din art. 47 legea 334/2002, ca angajatorul are dreptul sa modifice atributiile personalului angajat in subordine, fara a mai tine cont de felulmuncii, de functie, de mesrie, de orice. Si ma gandeam ca la astfel de lege se refera art,17 alin.5 din Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sau delegare de atributii ? angajatlastat angajatlastat Nu sunt de acord cu mutarea mea in alt compartiment si i-am anuntat de acest lucru. Angajatorul imi modifica continutul muncii pe șest, dandu-mi ocazional ... (vezi toată discuția)
Salariu modificat la revenirea din ccc Lotus_7 Lotus_7 buna ziua, inainte de a intra in concediul ptr cresterea si ingrijirea copilului am fost incadrata cu un anumit salariu pe cartea de munca; am revenit, am ... (vezi toată discuția)
Data platii salariului animis animis Buna seara, trebuie sa modific pentru toti angajatii data platii salariului. Trebuie sa fac act aditional la fiecare CIM sau e suficient sa fac o decizie a ... (vezi toată discuția)