avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... timbrare in apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

timbrare in apel

Apleantul trebuie sa plateasca taxa de timbru?
daca in prima instanta aplatit 500 de lei cat trebuie sa plateasca in apel?
pana cand trebuie sa plateasca ?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:19, 26 August 2016
Buna ziua,
Taxa de timbru este, conform art. 23 alin 1 din OUG 80/2013, 1/2 din taxa initiala de timbru si se plateste la momentul introducerii apelului.
Nu va faceti probleme.Trimite-ti cererea de apel apoi asteptati sa primiti instiintare cu suma ce aveti de achitat(taxa timbru) si data pana la care trebuie s-o platiti.Dovada platii in original se depune la dosar
Daca la fond s-a platit 500 lei,la apel suma de plata este de 250 lei,o sa va comunice instanta suma de plata si data pana la care trebuie depusa, daca nu depuneti chitanta in original pana la termenul fixat va anuleaza cererea ca netimbrata.
Depinde de valoarea contestata in apel.Daca de exemplu e vorba de partaj bunuri taxa de timbru se calculeaza la valoarea contestata.
instanta a fixat taxa pt apel la sub 10% fata de cea din prima instanta. de ce?

Alte discuții în legătură

Renuntare la cerere de chemare in judecata emilalex emilalex pentru arenunta la cererea de chemare in judecata trebuie sa o timbrez inainte cu toata suma pe care treb sa o achit cu titlu de taxa de timbru? eu renunt la ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa judiciara de timbru ioanandrei ioanandrei Reclamanta - persoana fizica , initiaza o cerere de constatare a nulitatii absolute a unui contract de vinzare -cumparare imobil. Cererea este incadrata de ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la instanta Dima Mihaela Dima Mihaela Buna seara, As vrea sa va intreb urmatoarele : daca se anuleaza actiunea pe motiv ca astazi nu am ajuns sa depun si restul de plata al taxei judiciare de ... (vezi toată discuția)