avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neprezentare la instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neprezentare la instanta

Buna seara,

As vrea sa va intreb urmatoarele : daca se anuleaza actiunea pe motiv ca astazi nu am ajuns sa depun si restul de plata al taxei judiciare de timbru si al timbrului judiciar, ce se intampla cu banii depusi la primul termen ? Chitanta in original se afla la dosar . Sumele erau destul de mari . Pot depune inca o data actiunea ? Sau am dreptul la apel ?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:40, 16 Noiembrie 2011
Daca se anuleaza ca netimbrata sau insuficient timbrata, pierdeti diferenta pe care ati platit-o, doar nu suntem la piata.
Aveti dreptul sa faceti alta actiune, daca sunteti in termenele legale.
Totusi, interesati-va daca nu cumva s-a amanat cauza si mai puteti depune chitantele, pana la urmatorul termen ( mergeti la ahiva sau verificati pe portal).
In contextul dispozitiilor articolelor din Codul de procedura civila, in vigoare,care se refera la plata taxei judiciare cu privire valoarea pretentiilor datorate actiunii supuse judecatii, faptul ca ati depus suma completatoare ulterior pronuntarii solutiei instantei de fond, aveti calea de atac ordinara a apelului! In aceasta cale de atac a sentintei fondului, care va nemultumit, puneti in evidenta si faptul ca ati platit si diferenta de taxa prevazuta in legea care reglementeaza acest aspect! In calea ordinara de atac al sentintei fondului, puteti sa criticati solutia fondului, sa demonstrati in plus ca ati fost de buna credinta in sensul ca nu ati avut banii suficienti, in portofel, prin care sa fi platit acea taxa la valoarea actiunii depusa in prima instanta. In apel, nu va ramane decat sa demonstrati acest lucru, taxa de timbru pe cererea de apel fiind redusa la 50%!
tudorioan a scris:

nu ati avut banii suficienti, in portofel,

Sa mearga cu opisul portofelului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In aceasta situatie, ce as putea face? dmh dmh am avut un proces la o curte de apel in data de 22.10. 2009. Prin citatie am fost atentionat ca daca nu voi depune " taxa judiciara de timbru" si "timbru ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa judiciara de timbru ioanandrei ioanandrei Reclamanta - persoana fizica , initiaza o cerere de constatare a nulitatii absolute a unui contract de vinzare -cumparare imobil. Cererea este incadrata de ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru simon_imre simon_imre cand se plateste taxa de timbru judiciar in recurs?...la depunere sau la primul termen?....nu se specifica in citatie cuantumul taxei? (vezi toată discuția)