avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonuri de masa

Buna ziua ,

Caut informatii legate de avantajel unei firme in a oferii bonuri de masa angajatiilor ,daca este legal ca bonurile sa fie oferite doar la o parte din angajati si la o parte nu,desi au aceleasi functii in cadrul acelei firme ,si daca acestea sunt considerate bonusuri .

Daca ma poate ajuta careva cu niste raspunsuri ,i-as fi recunoscatoare ,chiar si cu o indrumare catre locul unde as putea gasii acestea informatii.

Multumesc ,
Cu stima ,Stefania

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:55, 21 August 2016
Tichetele de masă se acordă respectând prevederile Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, completată de Ordonanţa de Urgenţă Nr. 58 din 26 iunie 2010, modificată de Legea 291/2013 şi de normele de aplicare ale acesteia.
Sunt considerate beneficii de natura extra salariala.
In actele normative enumerate gasiti toate informatiile necesare. Daca apar nelamuriri,reveniti cu intrebari.
Da, este legala o astfel de situatie mentionata de dvs., intrucat Normele de aplicare a Legii 142/1998 prevad ca angajatorul poate stabili numarul de angajati care primesc tichete de mass.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa pentru profesori!!! CristianBT CristianBT Prevederile Legii nr. 291/2013 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa se poate apica si in cazul profesorilor??? (vezi toată discuția)
Bonuri de masa ? victorp victorp Buna seara , Am o serie de intrebari legata de numarul bonurilor de masa acordate pe luna unui salariat : -cite bonuri este normal sa primesaca lunar un ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa toma_claudia toma_claudia Buna ziua, As dori sa primesc un raspuns de la persoane avizate Eu lucrez la o firma care acorda bonuri de masa, pentru zilele efectiv lucrate (aproximativ ... (vezi toată discuția)