avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Termen plata concedii medicale de catre Casa de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Termen plata concedii medicale de catre Casa de Asigurari de Sanatate.

Buna ziua ! O societate comerciala are de incasat de Casa de Asigurari de Sanatate diferenta intre valoarea concediilor medicale platite salariatilor si suma datorata de societate la FNUASS. In cat timp are Casa de Sanatate obligatia de a restitui societatii aceasta diferenta ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 02:19, 25 August 2016
Cf art 77 (5)din Normele de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 60/32/2006actualizate si modificate


(5) Pe baza referatului aprobat se întocmesc: ordonanţarea de plată, ordinul de plată, borderoul ordinelor de plată prevăzut în anexa nr. 14 sau, după caz, comunicarea de respingere a plăţii prevăzută în anexa nr. 15.
În termen de 60 zile de la depunerea cererii de restituire, casa de asigurări de sănătate va efectua plata sumelor aprobate sau va transmite solicitantului comunicarea de respingere a plăţii


Asadar termenul in care Casa de Sanatate va face restituirea sumelor este de 60 de zile de la data depunerii cererii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Normele de aplicare a prevederilor oug 158/2005 roxana68 roxana68 Ordinului Nr. 60 /32 din 27 ianuarie 2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor OUG 158/2005, art. 77), privind concediile si indemnizatiile de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de maternitate Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, indemnizatia pentru concediul de maternitate este suportata de catre angajator sau de catre CASS ca si in cazul indemnizatiei pentru incapacitate ... (vezi toată discuția)
Restituire sume pentru concediu medical andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua, vreau sa stiu si eu va rog in cazul unui concediu medical (boala obisnuita) de 3 zile se mai face cerere de restituire? intre ce variabile se face ... (vezi toată discuția)