avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere

Buna ziua
Locuiesc din 2003 intr-un bloc de camine, camere de serviciu pentru muncitorii firmei, respectiv SC Electromontaj SA Sucursala Bucuresti. Are 3 blocuri, de 3 etaje. Camerele de la parter sunt date muncitorilor, prin anexa la contractul de munca, restul camerelor sunt inchiriate diferitelor persoane. La atribuirea “camerei”, nu am semnat nici un contract. “Camera” era fara usa, cu geam care nu se inchidea, fara utilitati, fara wc, (pe hol era baie comuna si apa), fara apa, fara bucatarie, fara gaze, nezugrafita de zeci de ani si cu un linoleu scorojit si infect. In primul an, am zugravit, dar am continuat sa folosesc baia si sursa de apa comuna, de pe hol. Dupa inca doi ani, au afisat o schita, cu dimensiuni si locatie pentru baie si bucatarie si ne-au instalat in camera conducta de canalizare pentru wc si scurgerile de la chiuvete sa le facem noi. Verbal ne-au spus ca pentru toate modificarile vom primi 10 mil lei (scazuti din chiria aferenta). Asa ca am am facut scurgere pentru chiuveta bucatarie, baie, chiveta baie, boiler, parchet, usa metalica, termopan la geamuri. NU AM PRIMIT NICI UN FEL DE DESPAGUBIRE. La fiecare an ne faceau flotant la respectiva adresa. Pentru energie lelectrica platim kw-ul la pret industrial, 062 lei/kw, la apa pausar, respectiv, eu, platesc 7mc/luna cu 5,9141 lei/mc. Mai nou am primit niste acte si anume: o notificare prin care SC Electromontaj SA-Sucursala Bucuresti, din data de 1.08.2016, nu mai este locatorul acestor camine, ci Societatea Electromontaj Filiala Bucuresti SA si ca acesta va fi locatorul nou, cu care vom incheia noi contracte. Partea cea mai urita este ca ne-au dat la semnat un CONTRACT DE TRANZACTIE!!!!!! in conformitate cu art 2267 C civil. Printre altele, adica plata chiriei pentru luna in curs, mai ne anunta ca avem de platit “cheltuieli de intretinere aferente lunii iulie 2016!!!!!”, plus, citez ” ambele parti declara, in mod expres, faptul ca prezentul contract reprezinta vointa libera, neviciata si ca urmare, au lichidat irevocabil orice pretentii izvorite din executatrea contractului de inchiriere intre parti in forma VERBALA”!!!!. Partea cea mai urita se ascunde in noul contract de inchiriere unde se specifica : locatorul va preda locatarului bunul inchiriat, pe baza de proces verbal de predare primire IN CARE SE VA TRECE STAREA ACESTUIA SI INVENTARUL OBIECTELOR……………. adica inbunatatirile efectuate de noi si nedespagubite, trec in patrimoniul lor………….. Plus pretul chiriei va fi modificat in urmatoarele cazuri: obligativitatea incheierii de asigurari asupra locuintei ( probabil o societate impusa de ei), efectuarea de reparatii la acoperis, introducerea energiei termice si/sau apei calde, efectuarea de reparatii la holuri, casa scarii etc………. Toate astea sunt obligatia LOCATORULUI conform Legea locuinţei nr. 114/1996 . Ce ma sfatuiti sa fac?? Mentionez ca am toate chitantele, din 2003, cu care mi-am achitat chiria si intretinerea.

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere tina_gemeni tina_gemeni Buna ziua Locuiesc din 2003 intr-un bloc de camine, camere de serviciu pentru muncitorii firmei, respectiv SC Electromontaj SA Sucursala Bucuresti. Are 3 ... (vezi toată discuția)
Extindere spatiu casa nationalizata intrebatorul intrebatorul Buna ziua,sunt actual proprietar al unui spatiu de 3 camere intr un imobil nationalizat al primariei,am cumparat in urma cu 8 ani spatiul.In acelasi imobil mai ... (vezi toată discuția)
Vanzare camera de camin a unei societati comerciale damaru28 damaru28 Buna ziua! Locuim intr-un bloc de tip camin de nefamilisti,construit in anul 1948.Acesta apartine de la inceputuri aceleiasi societati ,actualmente ... (vezi toată discuția)