avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nepasare totala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nepasare totala

Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie destul de ciudata. In ultima vreme eu si sotul meu ne certam foarte des din absolut orice discutie pe care o avem, cand imi zic si eu parerea....gata sfada....el se enerveaza foarte tare si eu bineinteles ca ma supar si ajungem sa nu mai vorbim cu zilele.Am ajuns la faza in care simt ca nu mai rezist, am incercat sa ii spun ce simt, raspunsul lui este-nu ma intereseaza, faci ce vrei, treaba ta.L-am rugat sa mergem la un psiholog, el refuza categoric, zice ca el n-are probleme si n-am decat sa ma duc eu ca problema ii la mine.I-am zis chiar azi ca eu nu mai pot continua o astfel de viata si m-a tratat cu foarte mare indiferenta, i-am zis chiar ca daca el este asa indiferent o sa consult un avocat, raspunsul lui a fost sa fac ce vreau. Orice zic, parca vorbesc cu peretii, nu comunica cu mine absolut deloc.Avem impreuna 2 copii minori si nu vreau sa creasca in asemenea imprejurari. Sincer nu stiu ce sa fac sa-l trezesc la realitate. Ma gandesc sa-mi caut o chirie
si sa-i dau un ragaz sa se gandeasca(nu vreau sa ma las coplesita de suparare si sa ma gandesc la divort deocamdata). Intrebarea mea este ca daca ma mut cu copiii intr-o chirie, ma poate acuza de parasire de domiciliu??? Va intreb pt. ca nu vreau sub nici o forma sa fac ceva si sa fiu decazuta din drepturile parintesti, eu i-am zis ca in caz de divort nu imi trebuie absolut nimic, dar pentru copii ma duc pana in panzele albe.Va rog mult sfatuiti-ma ce sa fac. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 20:22, 25 August 2016
Buna ziua,
Nu exista parasire de domiciliu.
Va puteti muta linistita cu copiii
Va sfatuiesc sa formulati la inceput o cerere privind pensia copiilor.
Va sfatuiesc sa formulati cerere de divort si sa o depuneti la instanta
Poate ca vazand asta isi va reveni.
Nu as vrea sa formulez cerere de divort deocamdata, pt. ca la cat este de orgolios nu stiu daca ar trece peste, vreau doar sa fac ceva sa il trezesc la realitate, pt. ca el nu ma ia in serios si nu crede ca as fi capabila sa plec cu copiii (cred ca se gandeste ca n-am unde sa plec si n-o sa ma descurc singura).La nervi i-am zis ca nu mai rezist si ca o sa-mi caut chirie, raspunsul a fost ca n-am decat sa plec.... dar fara copii, ca ma "agata" daca iau copiii.Mentionez ca si el ar face orice pentru copii si nu concepe viata fara copii.

Din ceea ce relataţi, este posibil ca între dvs. şi soţul dvs. să fi apărut o terţă persoană, care i-a sucit minţile şi domnul este în dilemă, fiindcă îşi iubeşte copiii şi probabil şi pe dvs., dar e tentat de o aventură.
Eu vă sfătuiesc, ca femeie, să-i ignoraţi ieşirile, să vă schimbaţi dvs. anumite obiceiuri, în sensul să fiţi mai cochetă, să ieşiţi în oraş cu prietene şi copiii acestora, fără să-l invitaţi şi pe el, la fel, mergeţi în excursii , arătaţi-vă indiferentă faţă de el. Nu-i observaţi nepăsarea, nu-l chemaţi la psiholog, nu creaţi ceartă şi nu întreţineţi cearta. Poate omul are probleme şi de natură profesională, la serviciu, ascultaţi-l dacă vrea să se descarce.
Divorţul şi ceea ce urmează după este un calvar, ceea ce pătimiţi acum e parfum faţă de ce ar urma după un divorţ cu minori.
Dacă plecați trebuie să luați în considerare faptul că, în eventualitatea unui divorț, trebuie să dovediți că aveți capacitatea și resursele materiale pentru întreținerea celor doi minori. Mai aveți posibilitatea de a-l chema la un mediator, poate reușiți să inițiați o comunicare eficientă.
Multumesc frumos de raspunsurile oferite, dar nu am nici o sansa sa-l conving in nici un fel.Problema sunt eu....

Alte discuții în legătură

Divort prima casa si copil 10 ani sarbumihaela sarbumihaela Intrebari despre divort linistit si civilizat rezumat: avem doi ani de cand sotul s-a aventurat in chestia cu prima casa. am stat 8 ani cu chirie. avem ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, mă confrunt cu o situație foarte dificilă și ... Didiski Didiski Bună ziua, Mă confrunt cu o situație foarte dificilă și delicată și în speranța că voi primi niște răspunsuri voi detalia mai jos povestea. ... (vezi toată discuția)
Divort MirelaLupsa MirelaLupsa Buna ziua, Desi suntem casatoriti de doar 1 an(maine aniversarea),nu ne nai intelegem. Motivele sunt mai multe. Locuim cu socrii si mama socrului intr-un ... (vezi toată discuția)