avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu probleme

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Tatal meu a decedat de curand.Dupa divortul de mama s-a recasatorit cu o alta femeie diagnosticata cu schizofrenie paranoida (genetic).La data casatoriei acesteia cu tatal meu se pare ca ea nu a declarat aceasta boala, iar tatal meu, desi constient de acest fapt, s-a casatorit cu ea din mila. Atat eu cat si sora mea, dupa moartea tatalui meu i-am solicitat acestei femei copii dupa actele tatalui meu pentru a deschide succesiunea. Dansa ne-a spus ca nu le detine in casa si ca le-a inmanat sorei ei "sa le tina in siguranta".
Mentionez ca apartamentul in care locuieste aceasta persoana este in proprietatea tatalui meu inca dinaintea casatoriei.
Mentionez de asemenea ca aceasta persoana a avut 4 tentative de suicid.
1. Doresc sa stiu cum putem deschide succesiunea daca nu intram in posesia actelor tatalui meu sau daca nu vrea sa se prezinte cu actele la notariat
2. Se poate anula casatoria dat fiind faptul ca la data incheierii acesteia ea era suferinda de aceasta boala si nu a declarat-o?
3. In cazul in care se prezinta la notariat este necesar sa fie reprezentata de o persoana cu discernamant (curator), in caz contrar actele semnate de ea putand fi considerate nule?

Alte discuții în legătură

Mostenire persoana diagnosticata cu schizofrenie razvan231987 razvan231987 Buna dimineata ! In cazul in care o persoana este diagnosticata cu schizofrenie paranoida, insa nu detine niciun inscris care sa ateste ca are ... (vezi toată discuția)
Alucare casatorie - bolnav schizofrenie paranoida niculaucarmen niculaucarmen in ce conditii se poate cere anularea casatoriei dintre doi soti in situatia in care reclamanta este tutorele paratului (paratul fiind diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)
Curatela partaj gabi1984 gabi1984 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: curatorul persoanei majore poate face acte de dispozitie intr-o procedura notariala de partaj a unui imobil? Conform ... (vezi toată discuția)