avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare casco daca am fost implicat in ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare casco daca am fost implicat in accident fara vatamari si fara victime si am o alcoolemie de 0.38 in aer mai beneficiez de casco

Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 09:47, 24 August 2009
Citeste conditiile prevazute in contractul de asigurare si te vei lamuri.
in conditiile in care nu am contractul la mine sal citesc
Nu pot raspunde pentru ca conditiile prevazute in contractul de asigurare difera de la o societate de asigurare la alta. Singurul loc in care gasesc raspunsul este respectivul contract
Conducerea unui autoturism sub influenta alcoolului este fapta penala.
Daca gradul de alcolemia a fost testat si confirmat, cu siguranta asiguratorul nu va plati daunele produse in urma accidentului. Verifica-ti politica asiguratorului Casco intrucat sunte-ti cu alcolemia sub 0,4% si conform art. 88 din codul rutier punctul 5 si 6 poate aveti sanse.
Art. 88. .....
(5) Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testata de politistul rutier cu un mijloc tehnic certificat si depistata ca avand o concentratie de pana la 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, poate solicita acestuia sa i se recolteze probe biologice de catre unitatile sau institutiile medicale prevazute la alin. (1), in vederea stabilirii imbibatiei de alcool in sange.

(6) Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testata cu un mijloc tehnic certificat ca avand o concentratie de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, este obligata sa se supuna recoltarii probelor biologice sau testarii cu un mijloc tehnic omologat si verificat
metrologic.
liliana.fleancu a scris:

Conducerea unui autoturism sub influenta alcoolului este fapta penala.
Daca gradul de alcolemia a fost testat si confirmat, cu siguranta asiguratorul nu va plati daunele produse in urma accidentului. Verifica-ti politica asiguratorului Casco intrucat sunte-ti cu alcolemia sub 0,4% si conform art. 88 din codul rutier punctul 5 si 6 poate aveti sanse.
Art. 88. .....
(5) Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testata de politistul rutier cu un mijloc tehnic certificat si depistata ca avand o concentratie de pana la 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, poate solicita acestuia sa i se recolteze probe biologice de catre unitatile sau institutiile medicale prevazute la alin. (1), in vederea stabilirii imbibatiei de alcool in sange.

(6) Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testata cu un mijloc tehnic certificat ca avand o concentratie de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, este obligata sa se supuna recoltarii probelor biologice sau testarii cu un mijloc tehnic omologat si verificat
metrologic.

Din cauza vitezei (de percepere),n-ati postat articolele aplicabile in speta.Parerea mea este ca aici facem incadrarea:
Art. 102
(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta
in clasa a IV -a de
sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii
exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile
savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a
urmatoarelor fapte:
a) conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu
constituie, potrivit legii, infractiune;
& Constituie infractiuni si pedepsesc:
Art. 87
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai
de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l
alcool pur in sange se pedepseste cu
inchisoare de la unu la 5 ani.
Majoritatea asiguratorilor exclud de la plata accidentele produse prin infractiuni , nu si prin contraventii
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2009
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Permis retinut pentru alcool costi_caly costi_caly salut! am consumat 2 pahare de bere si dupa aproximativ 10 minute am fost oprit testat si am avut alcolemie de 0,3 am cerut probe biologice dar am fost plimbat ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcolului bobo19189 bobo19189 mia fost retinu permisu avand o alcolemie de 0.47 in aer expirat si rezultatele de l a sange fiind 0.85 mia fost data dovada fara drept de circulatie si deja ... (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)