avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... IN CE BAZA POATE FI ATACATA O H.C.L IN CONTENCIOS?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

IN CE BAZA POATE FI ATACATA O H.C.L IN CONTENCIOS?

Consilil local Timisoara,din dorinta de a promova orasul la un nivel de 5 stele a adoptat HCL 371/2007,modificat cu HCL 206/2009 prin care se impun populatiei o serie de masuri restrictive,sub sanctiunea unor amenzi excesive(500-1000 ron) si cu incalcarea unor articole de lege anterioare adoptarii HCL.
Doar un exemplu,pentru a nu ma intinde prea mult,desi exista o serie de prevederi cel putin ciudate:

ART.21,lit c "se interzice detinerea unui numar mai mare de doua animale de companie(caini,pisici)intr-un apartament...

DESI

Norma metodologica de aplicare a Legii nr. 205/2004 privind protectia animalelor,prevede la art 4:

Numarul de animale, cu exceptia animalelor salbatice, detinut de o persoana fizica sau juridica nu este restrictionat, cu conditia respectarii normelor de sanatate, protectie si bunastare a acestora, prevazute de legislatia in viguare.

repet,am dat acest exemplu doar ca mostra...

As dori sa ma adresez instantei de contencios administrativ pentru anularea anumitor articole din aceasta HCL si sunt deschis la sugestii sau sfaturi...

multumesc,
stanescu valentin
Timisoara
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2009
st_vali73, utilizator
Cel mai recent răspuns: st_vali73 , utilizator 13:00, 23 August 2009
:offtopic: Interventie moderator
Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.
Incalcarea Regulamentului de postare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.
regret inconvenientul...boala romanului de a citi printre randuri...oricum ,deoarece necunoasterea legii(in speta a regulamentului)nu inlatua raspunderea,imi asum avertismentul,imi cer scuze public si promit sa nu mai repet greseala in cauza.
va multumesc pentru intelegere.
valentin stanescu
Ca orice act administrativ, o HCL poate fi atacata potrivit dispozitiilor Legii nr. 554/2004 la sectia de contencios administrativ a tribunalului, cu respectarea procedurii prealabile prevazute la art. 7.
Dar am senzatia ca doriti mai mult, nu doar un simplu raspuns.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Va multumesc pentru raspuns,intr-adevar doresc sa canalizez discutia catre o directie referitoare la abuzurile administratiei,care da hcl-uri dupa bunul plac,fara respectarea legislatiei in viguare,si ce putem face noi,romanii,pentru a ne apara de acestea.La nivelul oraselor mai e cum mai e,dar,in comune e jale mare...contrasemnaturile secretarilor si avizele de legalitate sunt date dupa ureche,fara un studiu al legii,pentru a vedea incompatibilitatile,iar consiliile judetene isi dau acceptul fara a se sinchisi macar sa citeasca ceea ce semneaza...conform legii,chiar primariile ar trebui sa-si atace hcl in contencios,mai ales dupa ce acestea au produs efecte juridice,dar asta nu se intampla,fapt pentru are cetatenii sunt supusi la respectarea unor prevederi aberante si obligati sa plateasca amenzile,pentru bunastarea alesilor...

multumesc pentru intelegere si timpul acordat citirii acestui mesaj

stanescu valentin
st_vali73 a scris:

regret inconvenientul...boala romanului de a citi printre randuri...oricum ,deoarece necunoasterea legii(in speta a regulamentului)nu inlatua raspunderea,imi asum avertismentul,imi cer scuze public si promit sa nu mai repet greseala in cauza.
va multumesc pentru intelegere.
valentin stanescu

Nu era vorba de niciun avertisment, ci doar de atentionare ... :)

Alte discuții în legătură

Sentinta definitiva si irevocabila contencios administrativ Cristina Florea Cristina Florea Buna ziua....am o sentinta definitiva si irevocabila in contradictoriu cu Primaria si Consiliul local, data in baza Legii nr.554/2004 (solicitare reexaminare ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii tiviki tiviki IN CAZ DE CONCEDIERE SINDICATUL NOSTRU A SEMNAT UN CRITERIU DE PLATI.EU MA INCADREZ LA 6 ANI VECHIME SI 4 SALARII,ASTA LA FIRMA UNDE LUCREZ.DAR MAI E SEMNATA O ... (vezi toată discuția)
Caut avocat probono -lm POMPEIA POMPEIA CAUT AVOCAT PENTRU INCEPUT PROBONO IN LITIGIU DE MUNCA , DUPA OBTINEREA REANGAJARII SE INCHEIE CONTRACT . 0722137120 (vezi toată discuția)