avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare parcare - dimensiuni legale obligatorii? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare parcare - dimensiuni legale obligatorii? nerespectare

Buna ziua,
As avea nevoie de ajutor in urmatoarea problema

Am cumparat de la constructorulul blocului si o parcare.

În momentul in care am facut antecontractul nu avea actele definitivate (CF) si am mers pe incredere deoarece cumpararea apartamenului de la acelasi consturctor cu un an inainte a fost fara probleme.

In antecontract se specifica doar ca platesc suma X pentru a patra parcare din stanga intrarii in bloc cu o latime de 2, 5 metrii. Lungimea nu a fost trecuta.

Acum cand am fost chemat la notar sa semnez contractul de vanzare-cumparare mi s-a spus ca voi primi o cota parte dintr-un teren (agricol), cota ce inseamna 7metrii patrati.

La un simplu calcul asta ar insemna ca lungimea ar trebui sa fie de 2.8 metrii ceea ce e imposibil pentru a parca o masina.

Parcarea exista fizic in dimensiunile normale dar se pare ca jumatate din ea se afla pe trotuar (trotuarul nu este delimitat).

La notar am constatat ca nu au nici autorizatia de constructie parcare. Nu am semnat contractul acesta.

Pot sa imi recuperez banii pe motiv ca ceea ce imi vand ei nu poate fi folosit ca si parcare sau un avocat bun din partea lor imi va spune: ... Domnule in antecontract nu scrie lungimea ci doar latimea de 2,5 metrii ?

Exista vreo lege care spune care sunt dimensiunile minime ale unei parcari?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2009
makao, utilizator
Cel mai recent răspuns: FDinu , utilizator 02:34, 11 Martie 2011
Nu stiu sa existe o lege care sa ne spuna care este lungimea unei parcari auto. Dar cred ca va indreptati intr-o directie gresita.
Stiu insa ca bunul ce constituie obiectul vanzarii trebuie sa poate fi folosit potrivit destinatiei pentru care a fost cumparat.
In masura in care bunul -parcarea- nu poate fi folosita pentru acest scop puteti solicita restituirea sumei de bani sau predarea unui alt spatiu corespunzator.
In ce sens ma intrept in directie gresita? Cu argumentarea refuzului acceptarii acelui loc?

Ei tot incercau sa imi explice (niste explicatii nefondate legal) ca nu e problema ca spatele masiinii sta pe trotuar ca oricum nu trece nimeni pe acolo (e un capat de strada) si primaria nu are nici o problema.

Mi s-a oferit si un alt loc dar la distanta mult prea mare unde oricum pot parca masina liber.

Referitor la restituirea banilor: S-a platit suma de X Euro in lei la cursul zilei.

Pot cere aceeasi suma de X euro la cursul actual?

Pentru ca daca primesc suma in lei pe care am dat-o atunci, convertiti in Euro se pierd foarte multi bani.

Spuneam ca va indreptati in mod gresit cautand legislatie care sa va spuna cat de lunga trebie sa fie parcarea.
In ipoteza in care v-au oferit un alt loc .. ati putea sa solicitati o reducere a pretului dat fiind faptul ca ati solicitat un loc de parcare avand niste caracteristici de distanta ... si vi s-a oferit altceva.
Eu zic ca ... nu este exclusa a-priori .. nici solutia de a solicita restituirea pretului.
Da .. puteti solicita restituirea sumei de bani la pretul zilei.

Va multumesc pentru raspuns.

Probabil ca voi solicita suma de bani inapoi.

Cautam legislatie legata de lungimea parcarii pentru ca atunci cand le-am spus ca in conditiile astea cred ca o sa anulam antencontractul mi-au spus ca nu e asa de simplu, ca e complicat, ca sunt conditii... motivele evidente fiind incercarea de a nu imi restitui nimic.

Pe baza acestei atitudini a lor incerc sa ma „inarmez” cu argumete legale.

Nu as dori sa ajungem in proces, dar daca se va intampla vreau sa stiu in ce intru si ce sanse am.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2009
makao, utilizator
Adevarul adevarat este ca nu va fi usor ..
De altfel ... un rasouns absolut avizat in acest sens nu poate fi dat decat dupa ce avocatul dvs. va vedea si continutul contractului pe care l-ati semnat ...
Pana una alta, el stabileste conditiile in concrete ... pentru acest incident ....

Alte discuții în legătură

Cadastrala pt parcare in complex rezidential mihaela bigu mihaela bigu Buna ziua Am achizitonat un apartament intr-un complex rezidential, impreuna cu un spatiu de parcare exterior. Dezvoltatorul a cumparat un teren pe care a ... (vezi toată discuția)
Nerespectare dimensiuni minime loc de parcare privat utilizator128231231 utilizator128231231 Buna ziua, I. Introducere: S-a incheiat un contract de vanzare-cumparare a unei cote indivize de 12mp dintr-un teren inscris in CF, cota corespunzatoare ... (vezi toată discuția)
Construcție pe teren extravilan mariusignat mariusignat Buna ziua intentionez sa cumpar un teren pentru construirea unei case de dimensiuni teren 16 ml latime cu 22 lungime, total 350 mp. Terenul este intravilan ... (vezi toată discuția)