avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastrala pt parcare in complex rezidential
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastrala pt parcare in complex rezidential

Buna ziua

Am achizitonat un apartament intr-un complex rezidential, impreuna cu un spatiu de parcare exterior.
Dezvoltatorul a cumparat un teren pe care a construit blocuri, iar in curtea interioara a creat spatii de parcare pe care le-a vandut.Aceste parcari sunt vandute ca propietate privata, desi sunt in incinta complexului; ca un teren cu destinatie parcare care apartine 100 % cumparatorului.
La momentul intrarii in posesie, am constatat ca parcarea este mai mica decat scrie in cadastru.
Intrebari
- este legal ca spatiul de parcare sa fie mai mic decat actul cadastral, chiar daca vorbim de 15 cm?
- exista vreo lege care reglementeaza un spatiu minim de parcare?
- este normal ca pe suprafata de teren pe care acum fiecare propietare are cota individa sa se amenajeze parcari pe care dezvoltatorul sa le vanda pe sume considerabile?
- unde se pot adresa aceste nereguli?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mihaela bigu , utilizator 00:09, 17 Mai 2010
- "actul cadastral" are suprafete in metri adica fara zecimale . Adica 16,49m = 16m si 16,51m=17m.
- poate in lg50 or fi norme dar dvs ati semnat de buna voie la notar ca dati banii pe un loc de "parcare" cu suprafata X m
- daca au parcele si "cadastru" locurile de parcare nu sunt pe terenul cu "cote indivize" ( nici la blocurile sinistrei dictaturi cu care suntem obisnuiti nu erau zonele verzi si parcarile "in cote indivize", chiar daca puneam ceapa daca n-aveam masina).
- va adresati Inspectoratului in constructii: acele "parcari" au fost "construite" conform unor proiecte, avize, etc. Acesta e "organul" indreptatit sa verifice neregulile.......................
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
Cristian Fara, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
asta inseamna ca daca am trecut in cadastru o latime de 2,50 m, atunci tot atat trebuie sa iasa si la masuratoare si nu mai putin.
de semnat am semnat un contract in care nu se mentiona nici o dimensiune; aceasta dimensiune a aparut ulterior in cadastru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primaria a anulat dreptul la proprietate inclusiv de parcare autoturisme dvneagu28 dvneagu28 In contractul de cumparare al apartamentului este prevazuta cota individza de teren 4,96 % din terenul potrivit deciziei Primariei 402/01.07.1991 plus 16,54 mp ... (vezi toată discuția)
Loc parcare ansamblu rezidential anaa001 anaa001 Buna seara. Locuiesc intr-un ansamblu rezidential inchis, de 7 blocuri (blocul 1, 2, 3, 4, 5, 6 ,7). Spatiul comun, este cedat proprietarilor in cota indiviza, ... (vezi toată discuția)
Drum de acces complex residential - cine contribuie la intretinerea lui? dorian_ dorian_ Buna ziua, Am semnat un antecontract de vanzare cumparare (AVC) pentru un apartament dintr-un complex residential situat pe bulevardul Timisoara in ... (vezi toată discuția)