avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Primaria a anulat dreptul la proprietate inclusiv de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Primaria a anulat dreptul la proprietate inclusiv de parcare autoturisme

In contractul de cumparare al apartamentului este prevazuta cota individza de teren 4,96 % din terenul potrivit deciziei Primariei 402/01.07.1991 plus 16,54 mp din suprafata folosinta pe durata de existenta a constructiei.
In 2015 Primaria a construit o parcare supraetajata nelegala furandu-ne spatiul pentru parcare autoturism.Acum ne recomanda sa parcam in spatiul aferent construit cu o plata lunara de 60 lei.
Intrebarea :Au ei acest drept sa ne ia spatiul de parcare si sa ne oblige la plata lunara ?Avem noi locatarii dreptul de a parca gratuit ?
Noi nu am fost de acord cu constructia acestei parcari cu 6+1 nivele langa blocul nostru ,luindu-ne lumina si marind gradul de poluare si traficul
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dvneagu28 , utilizator 18:40, 6 Mai 2016
Cand ati achizitionat bunul imobil,ati achizitionat si spatiu de parcare?
Cota indiviza se calculeaza raportat la suprafata apartamentului
Cota indiviza este o valoare care nu este concret individualizata si repartizata proprietarilor in partea comuna de imobil de locuit in comun
Terenul din jurul imobilelelor de locuit in comun ,de regula apartin domeniului public,respectiv primariilor locale
Primaria detine autoritatea sa modifice statutul si utilizarea domeniului public dupa propriul interes financiar
Chiar daca terenul initial utilizat de dv drept spatiu de parcare a fost modificat de catre primarie ,nu au fost modificate cotele dv indivize
Exista o discriminare in problema parcarilor din jurul blocurilor.Doar la 3 blocuri li s-au luat dreptul de parcare prin extinderea noii parcarii construite.Restul locatarilor din blocurile alaturate nu li s-au restrictionat parcarea.In acest caz loc.celor 3 blocuri sunt ,,huliti"si nu li se permit parcarea in zonele adiacente.Primaria in cazul acesta cum poate sprijini cele 3 blocuri pentruca au intrat cu constructia in strada (cu referire si la suprafata de 16,54 mp de folosinta pe durata constructiei prevazuta in contractul de vanzare cumparare) , frustrandu-ne la parcare sau obligandu-ne sa parcam contra taxa. Nu este o discriminare?

P.S Constructia nu are autorizatie de constructie dela Inspectoratul Central de Constructii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare curtea blocului de utilaje abandonate BOGDAN.BRIE BOGDAN.BRIE Buna Locuiesc in comuna floresti, jud. Cluj, comuna cu o dezvoltare urbana impresionanta (pozitiv si negativ), cu blocuri finalizate total/partial sau ... (vezi toată discuția)
Proprietarul terenului din jurul blocului oret20 oret20 In calitate de membru al comitetului executiv al asociatiei de proprietari, doresc sa aflu urmatoarele: 1. Terenul pe care se afla constructia unui bloc de ... (vezi toată discuția)
Teren aferent asociatiilor de proprietari cristi_afrim cristi_afrim -Înainte de 89 blocuri cat si cartiere intregi construite in vederea vânzării către persoane fizice si întrunite in asociați de proprietari se introducea ... (vezi toată discuția)