avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu in munca

buna ziua.eu anul trecut am lucrat la o firma si am plecat cu lichidare la zi care sefu mia refuzato.mia luat cheile telefonul iar dupa o saptamana si jumate mia facut inventarul.pe langa ca eu in acelasi yimp lam surprins ca mia intrat in magazin si mia luat trandafiri.drepturile banesti pe luna lui septembrie nu mia dat.am uitat sa specific ca am plecat in data de 27 septembrie.anul acesta am avut nevoie de o adeverinta cu venitul pe anul trecut iar cand mia trimiso am vazut ca eu trebuia sa fiu platita pe lluna lui septembrie plus luna lui octombrie pana in 12 cand mia desfacut contractul de munca.ca sa imi recuperez bani plus orele suplimentare cum ar trebui sa practic.ce acte am nevoie ca sa fac demersurile si daca pot la tribunalul de unde locuiesc eu sau la cel de judet
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:41, 26 August 2016
Sesizare la ITM si actiune la Tribunalul in circumscriptia caruia locuiesti,acte:contr.munca,adeverinta la care ai facut referire,decizia desfacere contr.munca.
buna ziua.contractul de munca il am dar decizia de munca nu o am ca nu mia dato nici dupa aproape un an de cand am plecat.la itm am sunat si miau zis ca nu mai au ce face dupa o perioada de atata timp doar ca sa il actionez in judecata
Solicitati in scris fostului angajator sa va elibereze un exemplar de pe decizia de incetarea c.i.m. In caz de refuz, sesizati ITM-ul.

eu am sunat la cei de la itm dar miau zis ca nu mai au ce sa faca ca au trecut aproape un an de zile de cand am plecat de la firma respectiva
Nu mai sunati la ITM , ci depuneti-le sesizarea , sunt obligati s-o inregistreze si sa va dea raspuns ... refuzul angajatorului de a va elibera copii de pe documentele existente la dosarul de persoanal constituie contraventie sanctionata de catre ITM/Inspectia Muncii.

Alte discuții în legătură

Neplata salarii eduuard eduuard Pentru a actiona in justitie o persoana juridica pentru neplata salariilor, ce fel de cerere se depune la instanta? In cazul in care persoana juridica este in ... (vezi toată discuția)
Model cerere hammerfloppy hammerfloppy cum sa redactez o cerere de vizitare minor? (vezi toată discuția)