avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Crestere copil in Germania suspendare indemnizație ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Crestere copil in Germania suspendare indemnizație crestere copil

Buna ziua!
Spuneti mi va rog, in situatia in care plec in Germania si suspend in România indemnizația crestere copil, daca ma întorc in intervalul de 2 ani pot primi in continuare indemnizația pentru lunile rămase?
Mulțumim
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 23 August 2016
1. In momentul in care plecati din tara se suspenda plata indemnziatiei pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Daca reveniti in tara inainte de a implini copilul 2 ani faceti cerere la AJPIS pentru reluarea in plata a indemnizatiei pentru CCC.
Da, se poate face asa ceva.

Anterior momentului plecarii in Germania, mergeti la AJPIS si ii anuntati ca veti pleca pe perioada ..... Parerea mea este sa depuneti aceasta instiintare in scris pentru a avea dovada instiintarii.

La revenirea in tara mergeti si ii anuntati pentru reluarea platii indemnizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt in concediu de creștere a copilului dar vreau să plec in germania la munca Mariusminz Mariusminz Buna ziua as dori sa întreb dacă sunt în concediu de creștere a copilului de 8 luni.Vreau să plec in Germania la munca cu contract legal nemțesc.Dacă nu ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de prenatal ? daniel9 daniel9 Buna ziua ! Am si eu o intrebare ! Am un an si 5 luni de prenatal si as vrea sa plec 2 luni sezonier in Germania ramanand sotia care este casnica acasa cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil irinabucurenciu irinabucurenciu Buna ziua. Sotul meu primeste indemnizatie pentru crestere copil in Romania, noi avand si domiciliul in Romania, el realizand venitui aici. Suntem plecati, ... (vezi toată discuția)