- Din cauza inaltimii de 10,2 metri si a lungimii de 13 metri (din 18) a constructiei viitoare, consider ca nu va permite însorirea minima pentru casa mea, aflata la distanta de doar 3,5 metri de hotarul comun, pe care se vrea a se face constructia; Acum, exista un garaj de 2,15 m inaltime, construit pe hotarul respectiv si acesta imi umbreste curtea zilnic dupa ora 14 (pe timp de vara).
Mentionez ca este vorba despre parcele mici (~170mp), cu 9m deschidere si ~18m adancime, aflate pe o intrare cu doar 10 case familiare.
- Primaria sustine ca in documentatia tehnica depusa pentru emiterea autorizatiei de construire, exista studiu de insorire pentru evidentierea relatiei cu cladirile si parcelele vecine, cu respectarea conditiilor legale, ...
- Eu nu pot accepta idea cum ca legislatia actuala poate favoriza un proprietar in defavoarea altuia;
De cand am cumparat aceasta casa in 1999, am avut soare toata ziua si lumina artificiala pe timpul noptii (iluminatul public), iar acum, Primaria isi permite sa-mi "fure" drepturile pentru care am platit, invocand legalitatea viitoarei constructi, in conformitate cu prevederile Regulamentului Local de Urbanism, aferent Planului Urbanistic General al Municipiului Bucuresti.
- Cum sa procedez pentru a nu-mi pierde dreptul de proprietate actual, din cauza Primariei, care nu a dat curs cererii mele, de a veni la fata locului pentru a constata realitatea?
- Este datoria mea sau a Primariei, de a face un studiu de insorire, care sa-l confirme sau sa-l conteste pe cel "existent"?
- Se poate calcula anticipat sau trebuie sa astept finalizarea constructiei pentru a face studiul de insorire care sa sustina observatia mea?
- Ce cai exista pentru a modifica prevederile Regulamentului Local de Urbanism, in functie de situatia particulara de la fata locului?
- Aflandu-ma in aceasta situatie critica, va rog sa ma ajutati; Toti cei care cititi, daca aveti experiente asemanatoare sau daca aveti vre-o solutie, nu ezitati sa-mi raspundeti sau sa ma contactati.
Studiu de insorire
irinaneicu
Pe terenul alaturat casei noastre se construieste o casa P+E+M cu inaltime de 10m la distanta de 60 cm de hotar .Casa noastra este numai parter iar constructia ... (vezi toată discuția)