avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire, teama
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire, teama

Buna ziua. Am o problema recenta; cineva ma hartuieste prin mesaje text, nu inceteaza sa ma ameninte ca va posta imagini obscene/editate cu mine pe internet, pe anumite site-uri, am dovada mesajelor pe telefon si simt teama, nu mai pot continua asa. As vrea sa merg la politie, insa nu vreau sa imi implic si parintii. Cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:40, 24 August 2016
Pentru început avertizați peroana care vă hărțuiește că veți depune plângere. Dacă și în acest caz va continua, nu aveți decât să depuneți plângere. Dacă sunteți minoră nu prea aveți cum să evitați ca părinții dvs. să afle. Chiar ar fi indicat să vorbiți cu părinții dvs. despre acest fapt. Nu uitați că părinții sunt singurii care vă pot proteja cu adevărat și care vor să vă fie bine.Așadar, nu le ascundeți despre lucrurile rele care vi se întâmplă, chiar dacă aceasta ar presupune să vă simțiți jenată. Sunt convinsă că veți găsi sprijin și înțelegere, întrucât, chiar dacă sunteți implicată în vreo relație nepotrivită, presupun că se datorează vârstei fragede și lipsei de experiență. Este sfatul meu și vă recomand să îl luați în considerare, însă acționați așa cum doriți.
Ar putea fi vorba de infractiunea de amenintare.
Mergeti la politie sa depuneti plangere daca sunteti majora.
Sa aveti si probele pregatite pentru depunere in afara de plangerea penala scrisa.
Legea va da dreptul de a apela si la avocat in calitate de parte vatamata.
Multumesc pentru raspunsuri! Sunt majora, si am si alte probe tip SMS sau imagini.
In acest caz ar fi bine sa depuneti plangerea.

Politia va poate ajuta si sa nu mai stati in stres.

Daca nu va ajuta asa cum ziceam anterior, legea va da dreptul de a apela la avocat pentru a beneficia de sprijin juridic calificat.

Cu politia situatia poate sa fie destul de imprevizibila...cu privire la ajutor ...intrucat pot si sa va puna bete in roate...intr-un fel sau altul...

Vedeti si dvs. la fata locului cum alegeti sa procedati.
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj,amenintare maria_roman maria_roman Buna ma nu numerc R.M. am 17 ani sunt eleva in Cluj,ma adresez siteului,deorece nu stiu cine ar putea sa ma ajute,desigur ar trebui sa vb cu parintii,dar ... (vezi toată discuția)
Probleme cu politia Bearfighter Bearfighter mcum pot proceda daca politia a dezvaluit datele mele ( adrese.si poza de pasaport)unei persoane ce imi hartuieste sotia si nepoata cu poze obscene,anul trecut ... (vezi toată discuția)
Plangere, cerere ordin de restrictie. FlorianFlorian FlorianFlorian Salut. Am primit un apel de la un baiat, minor, care ma ameninta sa nu mai vorbesc cu prietena lui. Eu am 18 ani impliniti. Am vrut sa clarific treaba si ... (vezi toată discuția)