avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere a copilului

Buna ziua. As avea nevoie de cateva raspunsuri daca se poate. casatoriti de 4 ani, cu o viata formata in italia de 10 ani. sotul meu a lucrat aproape mereu, cu contract indeterminat de circa un an. El are o fata din alta casatorie de 19 ani la care a platit pensia alimentara de 50 euro lunar, peste ce era obligat, (poate s.au mai sarit dar apoi s.a compensat intr.un fel). Nu au un raport de tata-fica, mereu se cearta si nu il suna decat pt a cere bani, asftel ca el de vreo 3 ani trimite doar pensia si atat ceva extra de craciun-paste -onomastica. De vreo 2 ani cand se cearta mai rau il ameninta cu recalcularea pensiei dupa salariul din italia (nu are date despre angajator). Acum amentinta ca vrea sa intre in facultate doar pt al face sa plateasca inca pensia alimentara nu ca ar fi interesata sa studieze. evidenta daca ar intra la facultate va continua sa platesca cei 50 de euro lunar. intrebarea mea : cum sau ce ar tb sa facem pt a nu mai fi mereu amenintati cu recalculare si pt a evita altre conflite inutile si absolut absurde? repet: raportul lor se rezuma doar la " imi dai bani sa imi iau..?"... "nu "..."atunci te dau in judecata"
multumesc si sper sa ne ajutati


Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 20:45, 25 August 2016
Copilul daca nu invata nu are cat sa reziste la facultate.
Cel mult 2 ani probabil...
Dar...e greu de crezut ca merge la facultate doar ca sa ia pensie...
Sunt costuri mult mai mari...
Cartile pot costa in jur de 2500 lei pe 3 luni...
Pentru recalculare trebuie să facă dovada că este în continuarea studiilor și că este în nevoie, neîncasând venituri. Dacă chiar se înscrie la o facultate va trebui să frecventeze cursurile și să promoveze anii de studiu.
buna seara,
1. E fiica LUI asa ca, fiind carne din carnea lui, ii cere si el, fiind TATA ii da.
2. Ca sa solicite peste 18 ani pensie trebuie sa faca dovada ca este in continuarea studiilor la ZI.
3. Ca sa afle unde lucreaza e simplu, solicita asta autoritatilor din Italia si ele comunica.
4. Suma de platit este de 1/4 din salariul net lunar din Italia sau 1/6 din acelas salariu daca tatal mai are un alt minor in intretinere.
5. 50 euro pe luna a fost doar o joaca de copii si fata a fost de bun simt.
Legal nu este obligat sa dea mai mult decat este stipulat in sentinta de divort, moral, avand in vedere faptul ca tatal lucreaza in strainatate, s-ar fi cerut sa contribuie cu mai mult, cu 50 de Euro nu se poate creste un copil stim toti, indiferent care este atitudinea fetei.

Daca va deschide proces in instanta, ii va putea cere 1/4 din venitul net, pana atunci nu este obligat sa plateasca, pensia se stabileste de la data depunerii cererii in instanta.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2016
Cris1971, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara flor93 flor93 buna ziua. prima oara m.am casatarit la 20 d ani si am stat casatorit vreo 10 ani, am divortat si fata mea a ramas la mama ei. eu am plecat in italia , unde am ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara se poate mari? MunteanuCarmen MunteanuCarmen In urma cu un an am fost incredintata bunicilor care m-au crescut in urma multor divergente pe care le-am avut cu tatal meu (in ca carui custodie am fost, desi ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara daianara1988 daianara1988 BUNA ZIUA, PARINTI MEI AU DIVORTATA IN URMA CU 6 ANI , TATAL MEU SA INTELES CU MAMA MEA PENTRU A-MI TRIMITE PENSIE ALIMENTARA IN VALOARE DE 250 DE EURO LUNAR, ... (vezi toată discuția)