elga50 a scris:
Daca in cele din urma s-a decis sa se mearga mai departe cu procesul, foarte bine. As zice chiar ca e mai bine decat o situatie confuza cand unii zic ceva, altii zic altceva.
===============================================
Daca am inteles bine din cele expuse de dv., vecinul se ducea la casierie si achita o suma din care administratorul intai scadea penalizarile restante si, daca mai ramanea ceva, scadea si din cotele restante, ceea ce facea ca suma acestora sa creasca in timp si, deci, si suma penalizarilor.
La judecatorie nu prea merge cu smecherii d-astea! :)
pai noi, ma rog unii care au inteles cum sta problema, tocmai evitarea procesului am dorit sa-l facem, prin prezentarea analizei ce-am facut-o... dar presidente si admin sunt f uniti;
nu mai pun la socoteala si faptul ca situatia este mentinuta si de faptul ca ,dpv meu AP nu functioneaza legal datorita lipsei unui comitet executiv, care ar fi rezolvat problema deranjanta a membrilor de a fi invitati mereu din sapt in saptamana la o sedinta
de asta am detaliat cat mai mult situatia, ca sa va faceti o imagine cat mai exacta!
da el se ducea luna de luna sa achite ce era afisat pe lista proaspat afisata, deci platea 'la zi' ce avea catre furnizori
toate i se trag de la o suma de la zugravit, care a fost facuta in 'familie'... si considerata ca purtatoare de penalitati
a fost o discutie acum ceva timp in care cineva chiar indicase articole din Codul civil, Art.1506-1509, despre imputatia platii, in care se specifica ca nu este voie sa se dea o alta directie platii decat celei dorite de platitor!
eu aici nu inteleg de ce nu a lasat sa mearga penalitatile pt suma de 400 lei, initiala, sau oricare alta mai intervenea, si in rest sa-i mearga platile la zi in mod normal cum le platea...
astfel se evita situatia de a avea plati partiale si care deveneau purtatoare de penalitati!
Adriantot a scris:
Nu amintiti nimic de listele de plata. Spun asta pentru ca va exprimati cu surprindere de suma solicitata in instanta. Ori aceasta suma solicitata de asociatie in instanta este (sau ar trebuie sa fie) cea afisata pe ultima lista de plata afisata inainte de actionarea in judecata.
Corespunde sau nu?
--------------------------.
De ce nu au platit?
asa e, suma solicitata e cea din ultima lista afisata PLUS penalitatile (care au fost calculate printr-o metoda diabolica...)
spuneti daca dvs sau din alte experiente, e corect modul de calcul al admin...
repet, nu trebuia sa lase sa mearga penalitati pt suma initiala, care se dubleaza in 500 zile, si ce platea 'la zi' sa-i fie respectata optiunea?
nu a platit cand a descoperit modul de aplicare al penalitatii.
pana la urma, chiar daca ai dreptate, e mai bine sa te conformezi majoritatii?
eu doresc sa stiu daca exista reglementat undeva modul de aplicare/calcul al penalitatilor
si daca el trebuie sa fie in acord cu 'Imputatia platii' din NCC si nu in dezacord
'acord' inteleg sa fie aplicata regula in care sa nu te trezesti cu sume platite pt ceva ('la zi') si totusi sa devina generatoare de penalitati in cascada...
caci obs in Art.1507: (3) În cazul plăţii efectuate prin virament bancar, debitorul face imputaţia prin menţiunile corespunzătoare consemnate de el pe ordinul de plată.