avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... se fura la gaze?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

se fura la gaze?

In blocul meu suntem 11 apartamente din 20 pe sistem centralizat si restul 9 pe centrala proprie ,pentru ca aveam pierderi uriase la apa calda cei de la sistem centralizat am renuntat de comun acord la apa calda menajera (blindare conducta de la subsol cu aprobare tot ).
Acum ne-am trezit cu alta chestie daca in trecut plateam la gaze in medie pe luna 20-30 lei pe luna acum ne-am trezit cel putin in cazul meu cu consum de 80 lei pe luna.
Am fost la administrator si din ce am inteles aceasta este doar avansul (sau cum i se zice ) nu regularizarea ,dar culmea cum poate sa fie avansul deodata de la 20-30 lei pe luna cat plateam in mod obisnuit sa sara brusc la 80 lei pe luna. Despre ce este vorba?
De unde aceasta crestere brusca?
Acum oare suntem furati de cei cu centrale la gaze dupa ce nu au mai putut fura la apa calda sau e vorba despre un act sa zicem nu tocmai ortodox al administratorului care desigur initial ne-a zis ca de ce sa renuntam noi la apa calda desi ajunsasem sa platim pierderi si de 35 lei de pers in cazul fam mele 3 pers 105 lei ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:43, 1 Septembrie 2016
Am mers in paralel cu centrale proprii si cu gaz comun vreo 7 ani de la prima centrala de apartament cu instalatie individuala si pana la trecerea treptata a tuturor la acest sistem.
In 7 ani nu am avut niciodata furt de gaz, gaz furat de cei cu centrale. E o gluma periculoasa sa umbli la instalatia de gaz si sa-ti tragi gaz in casa neautorizat din instalatia comuna. Practic pe o asemenea lucrare srie "puscarie".
Asa ca eu nu cred in furtul de gaz.
Ca sa va convingeti anuntati furnizorul sa faca o verificare a instalatiilor daca nu au facut-o asa cum prevede legea cel putin din doi in doi ani sau alta generala la 10 ani. Cu aceasta ocazie se pot depista eventuale probleme, dar repet, eu nu cred in furtul de gaz.
Din pacate la noi in oras nu e ceva iesit din comun unele cazuri de acest gen aparand si in presa locala ,acum nici nu stim ce sa facem ,optam unii ar dorii sa isi monteze cotoare proprii de gaze ,alti ganddindu-se chiar sa renunte la acest serviciu si sa isi monteze butelie la aragaz (ca la tara).
Din experienta dumneavoastra cam ce sfat ne-ati putea da .
Multumesc!
Sa treceti toti pe centrale individuale de apartament.
Am trece dar este o singura problema implica costuri imense de la 6000-7000 in sus lei pe care nu le are toata lumea .Unele persoane au pensii care sunt ca-n romania cam de mizerie altii salarii mici etc.
Care a fost valoarea facturilor pentru sezonul rece in ultimii 2-3 ani, facturi la caldura si apa calda pentru cele cateva apartamentre inca bransate la sistemul centralizat?

Alte discuții în legătură

Centrala apartament alina_25 alina_25 Cat costa montarea unei centrale de apartament sa zicem pentru un apartament cu 2 camere cam cat costa toata operatia adica debransare cost centrala cost ... (vezi toată discuția)
Avantajele montarii centralei de apartament alina_25 alina_25 Am o cunostiinta de si-a montat asa ceva s as dorii sa prezint cam ce sa intamplat in urma acestei hotarari cel putin acestei persoane: Decoi ... (vezi toată discuția)
Reclamatie adina83 adina83 Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, ... (vezi toată discuția)