avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare auto - certificat fiscal 2015
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare auto - certificat fiscal 2015

Buna seara.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema

Proprietar 1 (masina inmatriculata pe numele lui) vinde in 2015 la cumparator 1 masina pe baza de contract de vanzare cumparare si scoate certificatul fiscal in 2015,cumparator 2 cumpara masina de la cumparator 1 in 2016 dar cumparator 1 probabil ca nu a inregistrat-o pe numele lui la impozite deoarece nu ii poate da certificatul fiscal,cumparator 2 vrea sa inmatriculeze masina pe numele lui dar nu poate daca cumparator 1 nu ii da fiscalul si se gandeste sa faca un contract de vanzare cumparare direct intre el si proprietar 1 ,ca si cum proprietar 1 ii vinde direct masina in 2016,ii cere proprietarului 1 certificat fiscal, dar de la primarie i se da proprietarului 1 o copie dupa fiscalul din 2015 deoarece logic nu mai apartine proprietarului 1 .
Este legal contractul intre proprietar 1 vanzator si cumparator 2 datat in 2016?.
Poate cumparator 2 sa isi inmatriculeze masina si sa o treaca la el la impozit direct cu contractul de vanzare cumparare din 2016 si copie fiscal de la proprietar din 2015 pentru a scoate din calcul cumparator 1 ?
Ma repet fiscalul a fost scos in 2015 deoarece proprietar a vandut masina la cumparator 1 .
Risca probleme proprietar 1 daca accepta sa ii rezolve problema cumparatorului 2 ,poate cumparator 1 sa creeze probleme si sa nu mai recunoasca vanzarea masinii catre cumparator 2 ?

Multumesc.

Ultima modificare: Joi, 25 August 2016
tatiana28, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:35, 26 August 2016
tatiana28 a scris:
Este legal contractul intre proprietar 1 vanzator si cumparator 2 datat in 2016?.

:belay: Pai cum sa fie legal ? Adica proprietar 1 a vandut tărăboanța de doua ori ? Ce sa fie legal in asta ?

tatiana28 a scris:

Buna seara.
Poate cumparator 2 sa isi inmatriculeze masina si sa o treaca la el la impozit direct cu contractul de vanzare cumparare din 2016 si copie fiscal de la proprietar din 2015 pentru a scoate din calcul cumparator 1 ?
Ma repet fiscalul a fost scos in 2015 deoarece proprietar a vandut masina la cumparator 1 .

NU i se va inmatricula tărăboanța. Cititi pe certificatul fiscal are valabilitate, este scris mic, mai la sfarsit!

Ar fi fost o varianta, la limita legalului, daca proprietarul 1 nu se radia din evidetele fiscale acum un an, in 2015 (dar iata ca intre timp s-a schimbat si legislatia si daca ar fi fost proprietar si o singura zi in 2016 ar fi trebuit sa plateasca impozit pe tot anul 2016 ca sa obtina certificat fiscal).
tatiana28 a scris:

cumparator 1 probabil ca nu a inregistrat-o pe numele lui la impozite

Pentru analiza si eventual raspuns concret sunt necesare date concrete si relevante -nu presupuneri
Concret care este proprietarul in CIV ?
Proprietarul 1 nu mai poate acorda certificat fiscal in 2016 atat timp cat nu mai detine in proprietate bunul mobil din 2015

Proprietarul in CIV este proprietar 1 ,dar ma gandeam daca nu ar fi valabil pt cumparator 2 copia certificatului de anul acesta dar pe certificat scrie la mijloc de transport data incetare 2015.

Multumesc
tatiana28 a scris:

ma gandeam daca nu ar fi valabil pt cumparator 2 copia certificatului de anul acesta

Autoritatile pentru inmatriculare solicita exemplarul original al documentelor eliberate de autoritatile implicate in procedura de inmatriculare

@tatiana28,
- daca cumparator 2 nu a achizitionat inca masina, nici sa nu o faca pana ce cumparator 1 nu se declara la financiar si nu isi plateste impozitul si isi scoate certificat fiscal in vederea vanzarii;
- daca cumparator 2 deja a achizitionat masina, are o problema, pe care cu greu o poate rezolva si recomandabil este sa o faca pe cale amiabila.

Alte discuții în legătură

Masina sh cumparata - procedura ferdis ferdis Am cumparat un autoturism SH, de la o persoana bugetara. Am platit, am primit masina + contract de vanzare cumparare, talon, actul de identitate a ... (vezi toată discuția)
Scoatere auto de la fisc refuzata -2018 CalinMitu CalinMitu Buna seara, Ma lovesc de problema mentionata din titlu. Pe scurt, am vandut un autoturism, am predat toate documentele cumparatorului, acesta din urma ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal in vederea inmatricularii auto AlexIV AlexIV Buna ziua, Am achizitionat de la cine o masina adusa de dincolo. Am facut contract de vanzare cumparare, da prima luna am avut numere rosii scoase pe numele ... (vezi toată discuția)